به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
کد خبر: ۶۶۴۰۹۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۱۹ آذر ۱۴۰۳

ادعای رویترز: برقراری خط مستقیم تماس ایران با شورشیان حاکم بر سوریه

روز دوشنبه (امروز) در خبری به نقل از 3 مقام ایرانی مدعی شد که ایران در تلاش برای "جلوگیری از یک مسیر خصمانه" در روابط بین دو کشور، از زمانی که متحدش بشار اسد برکنار شد، یک خط ارتباط مستقیم با شورشیان در رهبری جدید سوریه باز کرده است.
روزنو :

ادعای رویترز: برقراری خط مستقیم تماس ایران با شورشیان حاکم بر سوریه

رویترز مدعی شده ایران با دو گروه در داخل کادر رهبری جدید سوریه ارتباط برقرار کرده است و سطح تعاملات در روزهای آینده پس از جلسه شورای عالی امنیت ملی ایران که یک نهاد عالی امنیتی است، ارزیابی خواهد شد.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (امروز) در خبری به نقل از 3 مقام ایرانی مدعی شد که ایران در تلاش برای "جلوگیری از یک مسیر خصمانه" در روابط بین دو کشور، از زمانی که متحدش بشار اسد برکنار شد، یک خط ارتباط مستقیم با شورشیان در رهبری جدید سوریه باز کرده است.

به گزارش عصرایران و بر اساس این گزارش، پیشروی برق آسای ائتلافی شبه نظامی به رهبری گروه تروریستی "حیات تحریر الشام" - یکی از شاخه های سابق القاعده - یکی از بزرگترین نقاط عطف برای خاورمیانه در طول نسل ها بود. سقوط بشار اسد به عنوان رئیس جمهوری سوریه، سنگری را که ایران و روسیه از طریق آن در سراسر جهان عرب اعمال نفوذ می کردند، از بین برد.

ساعاتی پس از سقوط اسد، وزارت خارجه ایران در بیانیه ای گفت که انتظار دارد روابط با دمشق بر اساس "رویکردی دوراندیشانه و خردمندانه" دو کشور ادامه یابد و خواستار ایجاد یک دولت فراگیر به نمایندگی از تمام اقشار جامعه سوریه شد.

تردیدی در مورد نگرانی تهران در مورد اینکه تغییر قدرت در دمشق چگونه بر نفوذ ایران در سوریه، که محور نفوذ منطقه ای آن است، تاثیر می گذارد، وجود ندارد.

 

اما 3 مقام ایرانی به رویترز گفتند که هیچ وحشتی وجود ندارد، زیرا تهران به دنبال راه‌های دیپلماتیک برای برقراری تماس با افرادی است که یکی از مقامات آنها را "کسانی که در گروه‌های حاکم جدید سوریه هستند که دیدگاه‌هایشان به ایران نزدیک‌تر است" می‌خواند.

یکی دیگر از مقامات ایرانی گفت: " نگرانی اصلی برای ایران این است که آیا جانشین اسد سوریه را از مدار تهران دور کند یا خیر. این سناریویی است که ایران مایل است از آن اجتناب کند."

یک سوریه دارای خصمانه با ایران پس از اسد، مسیر تدارکات زمینی گروه حزب‌الله لبنان را طریق سوریه محروم می‌کند و دسترسی اصلی ایران به دریای مدیترانه و "خط مقدم" با اسرائیل را از بین می‌برد.

یکی از مقامات ارشد ایرانی گفت که حاکمان ایران که با از دست دادن یک متحد مهم در دمشق و بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در ماه ژانویه سال آینده میلادی روبرو هستند، آماده تعامل با رهبران جدید سوریه هستند.

این مقام گفت: " این تعامل کلیدی برای تثبیت روابط و اجتناب از تنش‌های منطقه‌ای بیشتر است."
تماس با رهبری جدید سوریه

تهران با دو گروه در داخل رهبری جدید ارتباط برقرار کرده است و سطح تعاملات در روزهای آینده پس از جلسه شورای عالی امنیت ملی ایران که یک نهاد عالی امنیتی است، ارزیابی خواهد شد.

2 تن از مقامات ایرانی گفتند که تهران نسبت به استفاده ترامپ از برکناری اسد به عنوان اهرمی برای تشدید فشار اقتصادی و سیاسی بر ایران، "چه برای دادن امتیاز و چه برای بی ثبات کردن جمهوری اسلامی" محتاط است.

پس از خروج ایالات متحده از برجام در سال 2018، در زمان دولت اول ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا سیاست "فشار حداکثری" را علیه تهران در پیش گرفت که منجر به مشکلات شدید اقتصادی و تشدید نارضایتی عمومی در ایران شد. ترامپ برای دولت دوم خود نیز از شاهین های ضدایرانی استفاده خواهد کرد. 

در سال 2020، ترامپ به عنوان رئیس جمهوری وقت آمریکا دستور حمله پهپادی را صادر کرد که در آن سردار "قاسم سلیمانی"، قدرتمندترین فرمانده نظامی ایران و مغز متفکر حملات برون مرزی به منافع ایالات متحده و متحدانش، ترور شد.

"علی واعظ" از گروه بین المللی بحران گفت: "ایران اکنون تنها با دو گزینه باقی مانده است: عقب نشینی و ترسیم خط دفاعی در عراق یا به دنبال توافق با ترامپ."

سقوط اسد، اهرم استراتژیک رو به کاهش تهران در منطقه را آشکار کرد که با حملات نظامی اسرائیل علیه حزب الله لبنان و گروه شبه نظامی فلسطینی حماس در غزه تشدید شده است.

سقوط اسد یک حلقه مهم در زنجیره مقاومت منطقه‌ای ایران را که به عنوان یک مسیر ترانزیت حیاتی برای تهران به منظور تامین تسلیحات و تامین مالی کروه های متحد و به‌ویژه حزب‌الله عمل می‌کرد، از بین می‌برد.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز