به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
کد خبر: ۶۶۵۷۸۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۹ آذر ۱۴۰۳
بین من و پزشکیان رفاقتی هست

لاریجانی یار دوازدهم دولت

علی لاریجانی اظهار داشت: «باید دولت فعلی را کمک کنیم که موفق شود. چون شرایط کشور چه در حوزه منطقه‌ای و چه بین‌المللی شرایط خاصی است من وظیفه ملی و اسلامی خود می‌دانم که در هرجا که کمکی از دستم بر می‌آید انجام دهم.
روزنو :

لاریجانی یار دوازدهم دولت

مطهره شفیعی: علی لاریجانی گفت: «من تلاشی برای اینکه فردی در دولت پزشکیان حضور پیدا کند، نداشته‌ام. ولی افراد قابلیت‌های مختلف دارند.

اکثر افرادی هم که در دولت هستند از دوستان ما هستند، حالا از طیف‌های مختلف.» لاریجانی چه نقشی در دولت پزشکیان دارد؟ این سوالی است که از ابتدای پیروزی رئیس‌جمهور چهاردهم مطرح بود و البته پاسخی به آن داده نشد چرا که تا به امروز نقشی برای او در این دولت پیش‌بینی نشده است. به‌طور طبیعی پزشکیان و لاریجانی رابطه خوبی با هم دارند چرا که هر دو از طیف، میانه‌رو هستند و گرایش اصلاح‌طلبی پزشکیان و اصولگرایانه لاریجانی خللی در این میانه‌روی ایجاد نکرده است. از سوی دیگر این دو شخصیت سال‌ها در کنار هم در بهارستان حضور داشتند و به خوبی از یکدیگر شناخت دارند. لاریجانی دید مثبتی به دولت پزشکیان دارد چنانکه 6 آذر در تحلیل خود از عملکرد این دولت گفته بود: «من نمی‌توانم درباره دولت الان قضاوتی داشته باشم قدری زود است، ولی در مورد شخص آقای پزشکیان چون سال‌ها در مجلس با هم بودیم، ایشان را آدم صادق و دردمند نسبت به مشکلات کشور و علاقه‌مند به حل مسائل می‌بینم. چند باری هم که ایشان را دیدم، مشاهده کردم که با همت زیاد می‌خواهد مشکلات را حل کند. در دولت ایشان هم درکل ممکن است برخی انتخاب‌ها قوی باشند و بعضی هم متوسط، ولی درکل به‌نظر من الان برای قضاوت زود است».

*سمتی که شایسته لاریجانی بود

نخستین گمانه‌ای که پس از ریاست جمهوری پزشکیان مطرح شد جلوس علی لاریجانی بر گرسی دبیری شورای‌عالی امنیت ملی بود؛ «علی لاریجانی» از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۷، به‌عنوان نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی فعالیت داشت و از آن سال تا خرداد ۱۳۹۹، به‌عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی عضو شورا بود. حتی علی جنتی وزیر ارشاد دولت روحانی هم در پاسخ به اینکه چقدر احتمال دارد که لاریجانی به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی شود؟ بیان داشت: «هیچ احتمالی بعید نیست ولی من اطلاعی ندارم از اینکه آیا قرار هست که آقای لاریجانی چنین مسئولیتی را به عهده بگیرد. در مجموع چنین امری احتمال دارد.» بنابراین انتصاب لاریجانی به‌عنوان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی با توجه به ماموریت‌های اخیر او در کشورهای عربی و گشوده شدن مجدد پرونده هسته‌ای ایران دور از انتظار نبود. خبرآنلاین نوشته بود: «مهم‌ترین دستور کاری که دبیر شورای عالی امنیت ملی در دولت چهاردهم خواهد داشت، پرونده هسته‌ای خواهد بود؛ لاریجانی احتمالا از این بابت نامش مطرح می‌شود که در این موضوع از جمله افراد مسلط به شمار می‌رود و البته مهم‌تر، قدرت لابی و چانه‌زنی اوست که لاریجانی به این توانایی‌اش شهره است. زمانی هم مطرح شد که او گزینه مناسبی برای معاون اولی است اما چنین نشد. احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در آن مقطع نوشت: «علی لاریجانی می‌توانست رئیس‌جمهور به نسبت مناسبی برای جمهوری اسلامی در این مرحله از عمر خود باشد، اما معاون اول مناسبی‌ برای مسعود پزشکیان نبود، درست به این دلیل که گرایشش به ایفای نقشِ اول است! به‌نظرم در مقام معاون اولی، با پزشکیان به اصطکاک می‌رسید.» 

سهم لاریجانی از دولت

علی لاریجانی اظهار داشت: «باید دولت فعلی را کمک کنیم که موفق شود. چون شرایط کشور چه در حوزه منطقه‌ای و چه بین‌المللی شرایط خاصی است من وظیفه ملی و اسلامی خود می‌دانم که در هرجا که کمکی از دستم بر می‌آید انجام دهم. به آقای پزشکیان عرض می‌کنم و ایشان را فرد صادق و درستی می‌دانم و در طول سال‌های متمادی مجلس ایشان را به خوبی می‌شناسم. اما اینکه به من پیشنهادی شده باشد، نه. هیچ پیشنهادی داده نشد.» لاریجانی در پاسخ به اینکه خودتان امیدوارید که این دولت با این تیمی که دارد هم در بخش اقتصادی و هم سیاسی موفق عمل کند؟ اظهارکرد: «‌به‌نظرم قضاوت در این مورد زود است. من امیدوارم موفق شوند. البته تا الان کاری انجام نشده که بخواهیم تحلیل کنیم. زمان کوتاه است. باید زمان بگذرد که بگوییم روند اقتصادی در طول یک یا دو سال، چقدر موفق بود. در کجاها موفق بود. مخصوصا در مقوله سیاست. این دولت تا آمد سرکار، گرفتار مسائل منطقه‌ای هم شده است. لذا باید با ملاحظه بررسی کرد. به‌نظرم هنوز یک کار فوق‌العاده‌ای که بتوان گفت این نقطه قوت دولت است و در مسیر توسعه ملی ایران گام بزرگی محسوب می‌شود به نظرم دیده نشده البته همانطور که گفتم انصافا الان برای تحلیل و قضاوت زود است.» وی در واکنش به اینکه یک روایت هم این است که شما سهم‌هایی در دولت دارید. وزیرانی که نزدیک به شما باشند، استاندارانی که نزدیک به طیف فکری شما باشند. این روایت چقدر نزدیک به واقعیت است؟ توضیح داد: «وا... من تلاشی برای اینکه فردی در دولت حضور پیدا کند، نداشته‌ام. ولی افراد قابلیت‌های مختلف دارند. اکثر افرادی هم که در دولت هستند از دوستان ما هستند، حالا از طیف‌های مختلف.» لاریجانی در پاسخ به اینکه توصیه‌ای نداشتید؟ اظهار داشت: نه من توصیه‌ای نکرده‌ام. البته آقای پزشکیان همان اوایل از من خواسته بودند که نظراتم را بگویم. من بیشتر جنبه‌های محتوایی را گفته بودم که مسیر دولت از چه سمتی برود موفق‌تر است. چون در مجلس همکار بودیم و رفاقتی بین ما هست. ولی اینکه دخالتی در عزل و نصب‌ها داشته باشم، نه از من می‌آید نه ارتباطاتی دارم. آنجا هستند افرادی که متولی این امور هستند. شنیدم کمیته‌هایی برای انتصاب این افراد هستند و بررسی می‌کردند.

منبع : آرمان ملی 

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز