به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
کد خبر: ۶۶۷۴۰۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۸ - ۰۸ دی ۱۴۰۳
تعبیرهای عجیب مخالفان دولت درباره رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی

دلواپسان در عزای فیلترینگ

 رفع فیلترینگ پیام‌رسان واتساپ و نرم-افزار گوگل‌پلی با واکنش های متعددی مواجه شد. گروهی از مردم که آن را آغاز یک گشایش بزرگتر می‌دانند، با خوشحالی از آن استقبال کرده‌اند؛ گروهی دیگر از مردم نیز عدم رفع فیلتر بقیه پیام‌رسان‌های مهم مانند اینستاگرام و تلگرام را ادامه سیاست فشار بر مردم وانسداد مجازی اطلاع-رسانی دانسته و با رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی با سردی برخورد کرده‌اند.
روزنو :

دلواپسان در عزای فیلترینگ
در این میان برخی از دلواپسان فضای مجازی و مدافعان فیلترینگ روزهای گذشته مواضع شبیه ناله وسوگواری داشتند. این گروه کار را به آنجا رسانده‌اند که این اقدام نصف‌ونیمه شورای عالی فضای مجازی را «بر نیزه کردن سر امام» توصیف کردند و برخی نیز از اساس رای دادن به پزشکیان را «اشتباه بزرگ مردم ایران» دانستند. گروهی که بدون تردید همه تلاش‌های خورد را به کار خواهند بست تا ادامه این اقدامات دولت را با مشکل و مانع مواجه کنند. پیاده نظام والبته واحد موتوری این گروه از دلواپسان نیز در روزهای گذشته فراخوانی منتشر کردند که بر اساس آن قرار  گذاشته بودند که در اعتراض به آنچه «قانون‌شکنی در رهاسازی واتساپ و گوگل پلی» و «مقابله با پرچم نفوذ فرهنگی» خوانده‌اند، اعتراض کنند.
 سر امام بر نیزه (!)
اولین حمله عجیب به این تصمیم شورای عالی فضای مجازی را روح‌الله مومن‌نسب، چهره حامی جلیلی، رای مثبت شورای فضای مجازی به رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی را «خنجر زدن به کمر انقلاب» توصیف کرد. این دبیر جنجالی ستاد امر به معروف استان تهران که با اظهارات جنجالی خود درباره فضای مجازی پیش از این حاشیه ساز شده بود، در پاسخ به توییت محمد قمی؛رئیس سازمان تبلیغات اسلامی که درباره این رفع فیلتر توضیح داده بود، در انتقادی تند وبی‌سابقه نوشت: «خواسته یا ناخواسته سر فرمان امام‌تان را بریدید و به نیزه کردید و برای یزید زمان فرستادید، از ترس لشکر مجازی غرب؟!»
او ادامه داد: «چه غم‌انگیز فرمودند آقا که یا نمی‌فهمید یا نمی‌خواهید بفهمید.. شما با رأی مثبت‌تان به اجرای دستور نتانیاهو، از همه سخت‌تر خنجر به کمر انقلاب زدید آقای رئیس سازمان تبلیغات اسلامی!»
 او در توییتی دیگر این اتفاق را «گام دومِ کودتا» نامید و نوشت: «گذشته از اشکالات حقوقی جدی که بر صلاحیت شورای‌عالی ول‌سازی فضای مجازی مبنی بر رفع موانع دسترسی سکوهای صهیونیستی به اطلاعات مردم ایران (رفع‌فیلترینگ) وجود دارد، اساساً مصوبات شورا بدون طی روال مشخصی که در آیین‌نامه آمده است، قابلیت اجرا ندارد…»
 نوشیدن جام زهر
این موضع در روزهای گذشته از سوی برخی دیگر از چهره‌های این جریان، نیز به شکل‌های دیگری ادامه یافت. یکی از اعضای حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی خلاصه‌ای از تصمیمات جلسه آخر شورا را در پیام-رسان ایرانی «ویراستی» منتشر کرد. و آن را به «نوشیدن جام زهر» تشبیه کرد. رسول جلیلی درباره جلسه روز سه شنبه ۴ دی ماه این شورا با موضوع رفع فیلتر برخی پلتفرم‌ها نوشت: «گستردگی و بی‌عزمی در مقابله با فیلترشکن‌ها، طرح تجمیعی کمیته منصوب، اصرار دولت بر بازگشایی حتمی (حتی بدون پیش‌شرط)، مذاکره ناپذیری برخی سکوها، عدم بحث روی تک‌تک اقدامات، به رای گذاشتن کل طرح، زهری نوش جان‌مان شد و دشمن شاد شدیم.»
رفع فیلتر به شیوه قورباغه‌پز
محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا و عضو شورای بین‌الملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلام و یکی از این مخالفان اقدامات اصلاحی در چند دهه گذشته در گفت‌و‌گو او با فرارو  در این مورد نیز به مخالفت پرداخت و گفت: «رفع فیلترینگ به صورت گام به گام، حکم ماجرای «قورباغه پز» را دارد. وقتی قورباغه‌ای در ظرف آبی قرار بگیرد که به تدریج گرم شود، آنقدر باقی میماند که می‌پزد. اما اگر ناگهان در ظرف داغ بیفتد، بیرون می‌پرد. این رفع فیلترینگ گام به گام نیز همین حکم را دارد. یعنی هدف این است که عکس العمل‌ها و واکنش‌های جامعه را کنترل کنند و به اهداف خود برسند. این درست در زمانی است که میبینم آمریکا، تیک‌تاک را تحریم می‌کند و جرائم بسیار سنگینی برای افرادی می‌گذارد که با فیلترشکن وارد تیک‌تاک شوند. چرا؟ چون تیک‌تاک در کنترل دولت ایالات متحده نیست. واتس اپ را در موقعیتی آزاد می‌کنند که در کنترل صهیونیست‌ها است و قصد دارند بقیه اپلیکیشن‌ها را هم آزاد کنند.»
 ترور هنیه به وسیله واتساپ بود
او ادامه داد: «افرادی که این اقدامات را انجام می‌دهند، محو نمایش تمدنی غرب هستند، یعنی تمدن‌شان نمایشی است. در فرانسه مدیر تلگرام را دستگیر می‌کنند و خواسته‌هایی از او دارند که وقتی تن می‌دهد آزادش می‌کنند. در کشور‌های مختلف این فیلتر‌ها وجود دارد، به خصوص که می‌دانیم نه تنها تروریست‌ها از این اپ‌ها برای اعمال تروریستی استفاده می‌کنند، بلکه محتوای مستهجن هم در این اپ‌ها کاملا آزاد است. البته اطلاعات واتس‌اپ هم کاملا در اختیار رژیم صهیونیستی و آمریکا است و فقط ظاهر ماجرا این است که این اپلیکیشن امن است. فراموش نکنیم که ترور شهید هنیه به واسطه واتس‌اپی است که داشته است. ترور شهید حسن نصرالله و یارانش نیز از طریق ردیابی همین اپ‌ها بوده است.»
می‌خواهند ایران را تایلند کنند
قدیری ابیانه به نیت‌خوانی درباره موافقان رفع فیلتر پرداخت و افزود: «حالا درست در زمانی که رژیم صهیونیستی، ایران را تهدید می‌کند، این اقدام را انجام داده‌اند. چرا فضای مجازی را به تدریج آزاد می‌کنند ولی دلار را به سرعت گران کرده‌اند. چرا تورم را به سرعت بالا می‌برند و با لایحه عفاف و حجاب مخالفت می‌کنند؟ برخی از اینهایی که چنین نظراتی دارند، تا ایران را مشابه تایلند نکنند، دست بردار نیستند. کاری که اشرف می‌خواست با ایران انجام دهد و کیش را ساخت که عشرتکده اعراب با دختران ایرانی شود را اینها نیز مدنظر دارند.»
رای به پزشکیان اشتباه بود
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه با عصبانیت گفت: «آقای پزشکیان در مسائل مهمی کفایت لازم را ندارد که صادقانه هم می‌گوید نمی‌دانم. چه کسی به رئیس جمهور می‌گوید اگر به FATF بپیوندیم مشکلات بانکی ما حل می‌شود؟ آقای ظریف چه حقی داشت در مجله آمریکایی بنویسد دولت ایران آماده مذاکره با آمریکا در مسائل هسته‌ای و غیرهسته‌ای است؟ مصلحت مردم این بود به آقای پزشکیان رای ندهند، اما انتخاب ایشان یک فاجعه بود و حدس من این است ایشان دیر یا زود استعفا می‌دهند. با این روالی که پیش می‌رود و به مجلس تحمیل می‌کند که «رای به عدم کفایت رئیس جمهور» بدهند. آقای پزشکیان یا دم از قرآن و نهج البلاغه نزند و یا طبق نظر قرآن و نهج البلاغه کار کند. ایشان فراموش نکند تفأل ایشان به قرآن در ابتدای کارشان چگونه درآمد.»
در ارتباط با این مخالفت‌ها عباس عبدی معتقد است: «رفع فیلترینگ به شکل وحشتناکی لرزه بر اندام تندروها می‌اندازد. یعنی مسئله اصلی این است که به شدت از آزادی مردم می‌ترسند.»
او در گفت‌وگو با خبرآنلاین ادامه داد: «فیلترینگ، نمادی بود که نشان می‌دهد که آیا آقای پزشکیان می‌تواند وفاق را به عنوان مقدمه لازم برای حل مسائل ایران محقق کند یا خیر؟ این مصوبه نشان داد مشکلات ایران کماکان باقی خواهد ماند. شما به رفع فیلتر ۲ پلتفرم نگاه نکنید، این اتفاق خیلی مهم نیست. یوتیوب و اینستاگرام هنوز فیلتر است. یوتیوب مانند یک دانشگاه گسترده است و اینکه چرا تندروها با باز کردن یک دانشگاه مجانی مخالف هستند را می‌شود فهمید؛ ولی پیام مهمتر آن ادامه فیلترینگ است.»
عبدی ادامه داد: «مخالفان یا می‌خواهند مسائل کشور حل شود یا نمی‌خواهند. اگر می‌خواهند که جدی‌تر باید عمل کنند و اگر نمی‌خواهند که این کارها فایده ندارد. آقای رئیس جمهور که دعوا ندارد و نمی‌خواهد دعوا کند، مسائل را به عهده خودشان بگذارد تا هرکاری خواستند انجام بدهند.»

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز