به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۶۶۸۹۴۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۱۶ دی ۱۴۰۳

ابتلای گسترده و سریع ۳ ویروس در کشور

۳ درصد بیماران تنفسی مبتلا به کرونا، ۱۰ درصد مبتلا به سرماخوردگی و ۲۵ درصد مبتلا به آنفلوآنزا هستند.
روزنو :

روزنامه هم‌میهن: براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت، ۳ درصد بیماران تنفسی مبتلا به کووید ۱۹، ۱۰درصد مبتلا به ویروس سرماخوردگی و ۲۵ درصد مبتلا به ویروس آنفلوآنزا هستند. آنفلوآنزای در گردش، H۱N۱ است. موج ابتلا به آنفلوآنزای H۱N۱ تا پایان دی‌‌ماه در کشور ادامه‌ دارد و هشدارها متوجه سالمندان، کودکان و افراد مبتلا به بیماری‌‌های زمینه‌‌ای‌است.

قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت: با حجم انبوهی از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مواجه‌‌ایم، ‌تقریباً ۴۰ درصد افرادی که در مراکز درمانی به‌دلیل عفونت‌‌های تنفسی بستری می‌‌شوند به‌دلیل ابتلا به آنفلوآنزاست.

ywzfj56o

امسال حدود 500 تا 600 هزار واکسن آنفلوآنزا توزیع شد که بخشی از آن واکسن ایرانی بود. به دلیل تحریم‌ها این واکسن به تعداد محدودی وارد کشور شد، تا جایی که نتوانستند این واکسن را برای گروه‌‌های اولویت‌‌دار تزریق کنند. در حال حاضر هم مراکز بهداشت، واکسنی در اختیار ندارند. از آن‌سو، واکسن موثری برای پیشگیری از ابتلا به کووید 19 در کشور وجود ندارد

هادی یزدانی، پزشک بیمارستان سینا در اصفهان: دلیل کمبود واکسن آنفلوآنزا، تغییر ناگهانی دولت است؛ یعنی زمانی که باید واکسن خارجی سفارش داده می‌‌شد، مسئولان وقت به وظایف خود عمل نکردند، به همین دلیل واکسن به تعداد بالا ثبت سفارش نشد و درنهایت هم افراد زیادی از تزریق آن جا ماندند.

سیر ابتلا به آنفلوآنزا سریع‌ با تب بالا و علائم شدیدتر است و کووید یک مقدار کند است و بیمار نمی‌‌تواندبه‌طور دقیق بگوید که چه زمانی مبتلا شده است.

بررسی‌‌های ما نشان می‌‌دهد که سه ویروس کووید، آنفلوآنزا و راینو ویروس‌‌ها با قدرت بالا در حال چرخش هستند، بدون اینکه واکسنی برای آنها در دسترس باشد.

دوره درمان ویروس در گردش، 10 تا 14 روز است، اگر هم فرد مبتلا به لانگ کووید شود، ضعف یکی از علائم آن است و مدت‌‌ها گریبانش‌را می‌‌گیرد.

اکنون با حجم زیادی از تجویز داروی ازیترومایسین، دگزامتازون و بتامتازون برای این بیماران مواجه‌‌ایم. ما بیمارانی داریم که ضعف شدیدی دارند اما فشار خون‌شان بالاست. خیلی از پزشکان داروهای تزریقی زیادی برای بیماران تجویز می‌‌کنندکه تاثیر چندانی هم برایشان ندارد. همچنین ما برای درمان آنفلوآنزا، ممنوعیت استفاده از کورتن‌ را داریم اما این داروها هم تجویز می‌‌شود.

علیرضا ناجی، ویروس‌شناس: مردم دسترسی کمتری به واکسن داشتند، خودشان هم بی‌‌توجهی کردند، از واکسن ایرانی هم استقبال نشد و درنهایت کشور با افزایش موارد ابتلا روبه‌‌رو شد. اکنون ویروسی که منجر به شلوغی بیمارستان‌‌ها و بخش‌‌های تنفسی شده، شیوع آنفلوآنزاست. 30 تا 50 درصد مواردی که در بیمارستان‌‌ها دیده می‌‌شوند، مربوط به ابتلا به آنفلوآنزاست.

گروه‌‌های پرخطر که کودکان زیر 5 سال هم جزو آنها هستند، باید واکسینه می‌‌شدند که ظاهراً این اتفاق به‌‌طور گسترده صورت نگرفت، البته گروه‌‌های پرخطر تا آخر فصل هم می‌‌توانندواکسن بزنند. ابتلا به این بیماری در کودکان می‌‌تواند شدیدتر باشد که این مسئله باعث شده تا بخش کودکان مراکز درمانی، با بستری تعداد زیادی از این افراد مواجه شوند

آمیتیس رمضانی، دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور: کشور از اواخر آذرماه، وارد پیک آنفلوآنزای نوع A شد و از اسفندماه پیک دیگری شروع می‌‌شود که آنفلوآنزای نوع B است؛ ویروسی که شدت کمتری نسبت به نوع A دارد. تب، بدن‌ درد و گلودرد از نشانه‌‌های‌ آنفلوآنزاست.

تا 10 روز دیگر، موارد ابتلا به این ویروس کمتر می‌‌شود تا برسد به بهمن‌‌ماه و اواخر اسفندماه که آنفلوآنزای نوعB شایع شود. اگر درمان در 48 ساعت یا 72 ساعت اول شروع شود، می‌‌تواند جلوی بستری و حتی مرگ افراد در گروه‌‌های پرخطر را بگیرد. بیشترین موارد فوت و بستری، افرادی هستند که مبتلا به بیماری‌‌های زمینه‌‌ای‌ هستند.

محمدرضا هاشمیان، رئیس انجمن علمی ‌آی‌‌سی‌‌یوکشور: ما قطعاً مانند سال 2019 تا 2021 درگیر پاندمی جدیدی نمی‌‌شویم، اما از حالا تا پایان زمستان، آمار ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا بیشتر هم می‌‌شود و چه‌‌بسا موارد ابتلا بیش از این هم می‌‌شود.

اختصاصی‌‌ترین دارویی که برای کرونا در دنیا استفاده می‌‌شود، داروی پکسلووید است که در کشور این دارو موجود نیست، داروی رمدسیویر که نسبتاً موثر است هم در برخی از بیمارستان‌‌ها پیدا نمی‌‌شود

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز