بنرهای نصب شده در سراسر تهران جلب توجه کرد
برترینها: بنرهای نصب شده در سراسر شهر تهران و دیگر نقاط ایران درباره تبلیغات فروش آنلاین طلا مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است.
در این باره دکتر مصطفی جلالی فخر (نویسنده) در اینستاگرام نوشت: در ماههای اخیر شاهد رشد چشمگیر تبلیغات فروش طلا در اندازههای اندک هستیم. گاهی در حد صدهزار تومان و چند دهمگرم! همچنین خرید طلای دست دوم و آبشده هم باب شده است و عناوین عجیبی هم دیده می شود که تا به حال کمتر شنیده شده، مثل آبشده نقدی و حباب آبشده، که احتمالا فقط اهل فن سر درمیآورند. اخیرا به صورت صندوق طلای متعدد در بورس هم قابل عرضه است. در گزارشی خواندم بیشترین سود نجات سرمایه در سال جاری با خرید طلا به دست آمده است، در حد ۶۲ درصد.
با جزئیات و مخاطرات چنین شیوههایی آشنا نیستم و با توجه به رشد روزافزون انواع و اقسام سودجوییها، طبعا باید با نگرانی و دقت با هر پیشنهاد اقتصادی برخورد کرد. نکته مهمتر این است که شیوع تبدیل ریال به طلا، بر اساس نگرانی جمعی در مورد کاهش ارزش پول کشور شکل گرفته است. تورمی که رو به رشد است و در هر حال شبیه یک پلنگ گرسنه، آماده جهیدن و بلعیدن است. گاهی در عرض چند ساعت یا روز، در حالی که با چشمان ترسیده شاهد سرکشی دلار و طلا هستی، دارایی ریالیات را کوچکتر شده میبینی و جز اندوه، چارهای نداری. این دلشوره باعث زمینهی بروز و پذیرش چنین چارهجوییهای شده است. امیدوارم بعدها معلوم نشود که در همین روشها هم ریزهکاریهای زیانده پنهان وجود داشته که باز هم مردم شاهد آسیبِ موجودیشان شوند. چه بسا اگر منع قانونی نداشت، کم نبودند ارائهکنندگان خدمات که مایل باشند به جای واحد پول ملی، طلا دریافت کنند.
در هر صورت، ممکن است رشد قارچگونه طلافروشی گرمی از طریق اپلیکیشن، بیش از آن که نشانهی رونق اقتصادی باشد، به معنای نگرانی عمومی در مورد کاهش ارزش پول ملی باشد. سوال این جاست که اگر قرار به تامین معادل فیزیکی طلاهای درخواستی در پاسخ به افزایش ناگهانی نیاز باشند، شاهد افزایش بیتناسب قیمت طلا نخواهیم شد؟ و رابطهی میان ذخایر طلای کشور با آن چه در دست مردم است، به شکل و رابطهای خواهد بود؟ حتی برخی نگرانند که اپلیکیشنها به همین دلیل، به خالیفروشی طلا برسند.