به روز شده در: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۵
کد خبر: ۶۷۶۶۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۳

کمرِ همت آمریکا برای فروپاشی اقتصاد ایران بسته شد

روزنو :اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت این کشور قصد دارد صادرات نفت ایران را به کمتر از ۱۰ درصد حجم فعلی آن کاهش دهد و از ۱.۵ میلیون بشکه در روز به ۱۰۰ هزار بشکه در روز برساند. این اقدام بخشی از کارزار جدید دولت دونالد ترامپ برای اعمال «فشار حداکثری» بر برنامه هسته‌ای ایران است.

ایران اینترنشنال: اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت این کشور قصد دارد صادرات نفت ایران را به کمتر از ۱۰ درصد حجم فعلی آن کاهش دهد و از ۱.۵ میلیون بشکه در روز به ۱۰۰ هزار بشکه در روز برساند. این اقدام بخشی از کارزار جدید دولت دونالد ترامپ برای اعمال «فشار حداکثری» بر برنامه هسته‌ای ایران است.

171521882

بسنت روز جمعه در گفت‌و‌گو با فاکس‌نیوز تاکید کرد که او متعهد است صادرات نفت ایران را به ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد که کمتر از ۱۰ درصد حجم صادرات فعلی است.

او در این گفت‌و‌گو با اشاره به این‌که اقتصاد ایران در حال حاضر بسیار شکننده است، گفت: «ایران با تورم گسترده و کسری بودجه عظیم روبه‌روست، آن هم در شرایطی که روزانه ۱.۶ میلیون بشکه نفت صادر می‌کند. اگر این میزان را به ۱۰۰ هزار بشکه در روز بازگردانیم، ایران دچار بحران اقتصادی شدید خواهد شد.»

او در ادامه با اشاره به تلاش دولت ترامپ برای رساندن فروش نفت جمهوری اسلامی به سطح دوران نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، گفت: «ما معتقدیم که می‌توانیم حداکثر فشار اقتصادی را بر حکومت ایران اعمال کنیم.»

او همچنین آمادگی وزارت خرانه‌داری را برای افزایش تحریم‌ها علیه انرژی روسیه، در صورت دستور رییس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد.

پس از این اظهارات، بازار آتی نفت شاهد رشد قیمت بود و نفت خام برنت تا ۱.۱ درصد افزایش یافت و به ۷۵.۸۵ دلار در هر بشکه رسید.

بسنت تصریح کرد که درآمدهای نفتی امکان آن را فراهم می‌کند تا ایران «فعالیت‌های تروریستی در سراسر جهان» را تامین مالی کند.

او همچنین از خرید نفت تحریم‌شده ایران از سوی کشورهایی همچون چین و هند ابراز نگرانی کرد و آن را «غیرقابل قبول» دانست.

محموله‌های نفتی ایران بدون مشتری

در پی تشدید تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی و روسیه، حجم نفت ذخیره‌شده این دو کشور در نفتکش‌ها به بالاترین سطح خود در ماه‌های اخیر رسیده که این موضوع، افزایش قیمت جهانی نفت خام را در پی داشته است.

خبرگزاری رویترز چهارشنبه ۲۴ بهمن به نقل از منابع تجاری و تحلیل‌گران نوشت با تشدید تحریم‌ها، تعداد نفتکش‌های در دسترس برای حمل محموله‌های نفتی جمهوری اسلامی و روسیه کاهش یافته و همچنین، تمایل مشتریان برای خرید این محموله‌ها کمتر شده است.

بر اساس این گزارش، واشینگتن از اکتبر ۲۰۲۴ چندین دور تحریم‌ علیه کشتی‌ها و نهادهای مرتبط با نفت جمهوری اسلامی و روسیه وضع کرده و تجارت آن‌ها با چین و هند، به‌عنوان مشتریان سنتی خود را مختل ساخته است.

شو مویو، تحلیل‌گر ارشد شرکت کپلر، در همین رابطه گفت از زمان تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۲۴، تهران برای یافتن کشتی‌های جدید و پر کردن شکاف ظرفیت حمل‌ و نقل محموله‌های نفتی خود با چالش‌هایی روبه‌رو بوده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، ۱۶ بهمن دستورالعملی برای از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران امضا کرد و هشدار داد جمهوری ‌اسلامی دیگر نباید به سایر کشورها نفت بفروشد.

در نخستین اقدام پس از فرمان ترامپ، وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۸ بهمن اعلام کرد یک شبکه بین‌المللی را به دلیل نقش آن در انتقال و فروش محموله‌های نفتی جمهوری اسلامی، در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است.

منع ورود کشتی‌های تحریمی به بندر شاندونگ چین

رویترز در ادامه گزارش خود نوشت گروه بندر شاندونگ چین از ماه گذشته، ورود کشتی‌های تحریمی حامل نفت ایران و روسیه را به بنادر این استان ممنوع اعلام کرده است.

این تصمیم از این جهت حائز اهمیت است که اکثر پالایشگاه‌های مستقل که خریداران اصلی نفت جمهوری اسلامی و روسیه به شمار می‌روند، در استان شاندونگ در شرق چین مستقر هستند.

در پی تصمیم اخیر گروه بندر شاندونگ چین، تخلیه محموله‌های نفتی ایران و روسیه با دشواری‌هایی مواجه شده است.

طبق آمار شرکت برامر ای‌سی‌ام، ۵۷ درصد از مجموع ۱۲۷ نفتکش بسیار بزرگ حمل نفت خام که در انتقال محموله‌های نفتی جمهوری اسلامی به چین دست دارند، در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند.

رویترز با استناد به برآوردهای سه تحلیل‌گر افزود با توجه به افزایش صادرات نفتی و در سوی مقابل کاهش تخلیه محموله‌ها در چین، میزان نفت ذخیره‌شده جمهوری اسلامی در نفتکش‌های شناور بر روی آب‌ در سال جاری میلادی، بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون بشکه افزایش یافته است.

عکس روز
خبر های روز