به روز شده در: ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۶۷۷۳۷۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۳

اما و اگرها درباره تعطیلی پنج شنبه یا شنبه

روزنو :امان الله قرائی مقدم در رابطه با نسبت تعطیلات و افزایش بهره وری گفت: اگر به ساعات کار در ممالک پیشرفته غربی یا کشورهای موفق آسیا از جمله ژاپن و کره جنوبی نگاهی بیاندازیم، متوجه می‌شویم چگونه می‌توان به طور صحیح از کار برای توسعه و از استراحت برای بالا بردن بازدهی بهره برد.

اما و اگرها درباره تعطیلی پنج شنبه یا شنبه

امان الله قرائی مقدم در رابطه با نسبت تعطیلات و افزایش بهره وری گفت: اگر به ساعات کار در ممالک پیشرفته غربی یا کشورهای موفق آسیا از جمله ژاپن و کره جنوبی نگاهی بیاندازیم، متوجه می‌شویم چگونه می‌توان به طور صحیح از کار برای توسعه و از استراحت برای بالا بردن بازدهی بهره برد.

ستاره صبح، علی فریدونی: ماه‌ها طول کشید و بودجه بسیاری صرف شد تا نمایندگان مجلس روی عدم انتخاب شنبه به عنوان روز تعطیل به نتیجه قطعی برسند! درحالیکه شنبه و یکشنبه در بسیاری از کشورهای جهان تعطیل است و ایران با تعطیلی پنجشنبه و جمعه عملاً تنها سه روز با جهان مراوده داشت. وقتی در چنین شرایطی تعطیلی‌های رسمی را به روزهای کاری هفته اضافه می‌کنیم کند شدن جریان توسعه را نظاره می‌کنیم، اما در ماهی که گذشت وضعیت تعطیلی هم دچار ناترازی شد و تعطیلاتی که محصول کاهش ذخایر انرژی است به تقویم کاری تحمیل گشت. تعطیلات اجباری بهمن عملاً کرکره آموزش و پرورش، ادارات، بانک‌ها و بخش‌هایی از صنعت را پایین کشید. ستاره صبح در گفت‌وگو با امان الله قرائی مقدم، جامعه‌شناس به بررسی تأثیر منفی تعطیلات اجباری و افزایش روزهای تعطیل پرداخته که در ادامه می‌خوانید:

امان الله قرائی مقدم در رابطه با نسبت تعطیلات و افزایش بهره وری گفت: اگر به ساعات کار در ممالک پیشرفته غربی یا کشورهای موفق آسیا از جمله ژاپن و کره جنوبی نگاهی بیاندازیم، متوجه می‌شویم چگونه می‌توان به طور صحیح از کار برای توسعه و از استراحت برای بالا بردن بازدهی بهره برد.


وی در ادامه افزود: باید این اراده در مسئولین وجود داشته باشد که الگوهای موفق جهانی را رصد و نمونه‌ای برای ایران داشته باشند. صرفاً با ساعات کاری بالا یا با افزایش تعداد روزهای تعطیل نمی‌توان انتظار داشت مردم به توسعه و رفاه دست پیدا کنند یا از تعطیلات متمادی خود لذت ببرند.


این جامعه‌شناس در مورد بی تأثیر بودن تعطیلات اجباری بر نشاط افزایش گفت: تعطیلات اجباری نسبتی با نشاط افزایی ندارند. زیرا معمولاً مردم ناچارند ساعت‌های متمادی در خانه حبس شوند. ضمن اینکه تعطیلات اجباری عقب ماندگی و بحران‌های اقتصادی به همراه خواهد داشت به ویژه که وضعیت اقتصادی مطلوب نیست و بسیاری از مشاغل با تعطیل شدن اجباری جامعه به رکود کشیده می‌شوند.


وی گفت: ساعات کار باید براساس مفید بودن تنظیم شود و تعطیلات باید با رفاه برنامه ریزی گردد تا زندگی برای مردم اسان شود. اگر نتوان در تعطیلات از نعمات و ظرفیت‌های موجود در کشور استفاده کرد این تعطیلی اجباری است و بهره‌ای نخواهد داشت. نمی‌توان در تعطیلی که بر مبنای بحران‌ نظیر ناترازی انرژی برنامه ریزی شده نیمه پر لیوان را جست و جو کرد.


این استاد دانشگاه در انتقاد از ساعات کاری ادارات ایران گفت: ایران به لحاظ ساعات اعلامی جزو کشور‌هایی با بیشترین ساعات کاری است، ایران از نظر بازدهی و میزان کار مفید روزانه از سایر کشورها عقب است.


وی در ادامه گفت: شاید در صورت اصلاح برخی از مشکلات و معضلات از جمله بازدهی نیروی کار بتوان بر شاخص‌های اقتصادی نیز تأثیر گذاشت. امروز ساعات کار طولانی، تعداد افراد در استخدام دولت بالا و بازدهی کم است.


امان الله قرائی مقدم در پایان سخنان خود تاکید کرد: یکی از مسائل منفی در تعطیلات اجباری افزایش فشار و استرس بر خانواده‌ها و دانش‌آموزان است. مشکلات زیر ساختی آموزش و پرورش در حوزه آموزش مجازی از جمله دلایلی است که باعث شده خانواده‌ها از تعطیل شدن مدارس استقبال نکنند. آموزش و پرورش پس از تجربه سال‌های کرونا باید نواقص و مشکلات آموزش در بستر فضای مجازی را اصلاح کند.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز