به روز شده در: ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۰
کد خبر: ۶۸۶۵۷۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۴

روغن‌ در طرح کالابرگ الکترونیکی هست؟/ چالش عجیب در بازار روغن

روزنو :​به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل وجود نوسانات در بازار روغن به دلیل چالش‌های ساختاری در زنجیره تأمین و توزیع این کالای اساسی است.

روغن‌ در طرح کالابرگ الکترونیکی هست؟/ چالش عجیب در بازار روغن

همزمان با اجرایی شدن مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی روغن‌های خوراکی با قیمت دولتی که در فهرست کالا‌های اساسی قرار دارد همچنان نایاب بوده جای خالی آن در قفسه‌های فروشگاه‌ها خودنمایی می‌کند این درحالی است که وزارت جهاد کشاورزی پیش از عید به مردم وعده داده بود که نیاز بازار را تامین کند، اما همچنان وضعیت تامین این کالای اساسی یکی از چالش‌های خانوار‌ها است.

به گزارش منیبان، خروج شرکت صافولا که یکی از بازگیران بزرگ در بازار روغن ایران بود از همان ابتدا نگرانی‌هایی را در مورد تامین نیاز داخل ایجاد کرد. درحالی که وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را کم اهمیت جلوه داد و مدعی شد که کمبودی در تامین روغن وجود ندارد.

این در حالی است که روغن در بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای آن هم در زمانی که مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیک برای دهک‌های یک تا سوم درحال اجرایی شدن است با سختی پیدا می‌شود.

رصد میدانی از بازار کالا‌های اساسی نشان می‌دهد عرضه روغن خوراکی قطره چکانی شده است و نه تنها دارندگان کالابرگ الکترونیکی دهک اول تا سوم نیز با مشکل تهیه روغن مواجه هستند بلکه قفسه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپر مارکت‌ها نیز خالی از روغن است.

در این میان، اما مغازه داران می‌گویند که سفارشات انجام شده، اما تولیدکنندگان هنوز کالایی ارسال نکرده‌اند و برخی‌های دیگر اعلام کرده‌اند که از آنجایی که تولیدکنندگان منتظر اعلام قیمت‌های جدید هستند اجناس خود را برای عرضه به فروشگاه‌ها نمی‌دهند این درحالی است اسفندماه ۱۴۰۳، وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که کمبودی در بازار روغن وجود ندارد و این محصول به‌وفور در کشور موجود است.

اکبر فتحی، معاون وزارت جهاد کشاورزی و دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی در دی ماه سال گذشته در واکنش به خروج صافولا از کشور بیان کرد: هیچ زیرساختی از کشور خارج نشده و همه ظرفیت‌ها در داخل به قوت خود باقی است و هیچ مشکلی در تأمین روغن داخل وجود ندارد و همه مسائل بازار، تأمین و تولید قابل رصد بوده و برنامه‌ریزی کامل در این خصوص انجام شده است.

بنا بر تاکید معاون وزیر جهاد کشاورزی، با توجه به سرمایه‌گذاری‌های بسیار خوبی که در روغن و روغن‌کشی کشور شده است و همچنین وارداتی که از قبل به میزان کافی انجام شده مشکلی در بازار نداریم؛ ضمن اینکه ثبت سفارش‌ها بدون موانع و محدودیت ادامه دارد و ذخایر داخلی به حد کافی وجود دارد.

اظهارات این مقام وزارت جهاد کشاورزی درشرایطی مطرح شد که از همان ابتدا مشخص بود که خروج ناگهانی یک بازیگر بزرگ مانند صافولا از بازار روغن ایران به طور بالقوه می‌تواند حجم عرضه کلی روغن را کاهش دهد و حتی اگر وزارت جهاد کشاورزی مدعی تامین از منابع دیگر باشد، اما جایگزینی یکباره ظرفیت تولید و توزیع یک شرکت بزرگ هم زمان بر است و هم ممکن است درکوتاه مدت شکاف عرضه ایجاد کند. 

 
 
ویژه روز
عکس روز
خبر های روز