
قسمتی عجیب از خاطرات هاشمی رفسنجانی درباره قاسم سلیمانی
آیتالله هاشمی رفسنجانی در روزنوشت ۲۵ فروردین سال ۱۳۸۱ نوشت: مهندس [سیدرضا] سجادی، رئیس دفتر فنآوری ریاستجمهوری، و همراهان که در دوران سازندگی آن را تأسیس کردم و خدمات مفید عامی خوبی انجام میدادند، ولی اخیرا آنها را از نهاد ریاستجمهوری جدا کردهاند. گلهمندند و گفتند، حسرت آن دوران را دارند که با استفاده از موقعیت نهاد، کارهای مهمی انجام میدادند. از وزارت بهداشت به خاطر ضعف در پیگیری تکنولوژی هپاتیت بی و استفاده از کیتهای آزمایش امراض مُسری (منجمله ایدز) شکایت کردند و گفتند، غربیها هر کیت را یک دلار میفروختند؛ وقتی که ایران به بازار آمد و ۱۰ سنت عرضه کرد، آنها برای دامپینگ، به ۲۰ سنت تنزل دادند. گفتند، وزارت به جای استفاده از کیتهای ساخت داخل، هنوز وارد میکند.
نمایندگان عضو فراکسیون سازندگی مجلس آمدند. آقای [حسین] مرعشی، [نماینده کرمان] و جمعی از آنها سؤالاتی مطرح و درخواست کردند که مجمع [تشخیصمصلحت نظام]، برای تأیید مصوبات مجلس بیشتر کمکشان کند. گفتم آن مواردی که جنبه جناحی نداشته باشد، در مجمع مشکلی ندارد.
عصر آقای فاروق قدومی، وزیر امورخارجه دولت خودگردان فلسطین، و همراهان آمدند. گفت، اسرائیل و آمریکا مصمماند کرانه باختری را اشغال کنند و امروز [کالین] پاول [وزیر امورخارجه آمریکا] در ملاقات با [یاسر] عرفات، به او گفته که اسرائیل در کرانه باختری میماند و عرفات میتواند به غزه برود. آنها که راه کمپ دیوید و اُسلو را قبول داشتهاند، امروز فهمیدهاند که فریب خورده و مصر و اردن که پیشتازان سازش بودند، امروز مشکل جدی دارند. گفت، فلسطین راهی جز جهاد و مقاومت ندارد و در راهکارهای سیاسی به بنبست رسیده است. من هم همین را تأیید کردم و گفتم، پس چرا آقای عرفات، عملیات شهادتطلبانه را محکوم کرده است؟! وزیر امور خارجه آمریکا، امروز به دیدار عرفات رفته و اگر گزارش آقای قدومی درست باشد، فقط تهدید کرده و عرفات گفته که آماده شهادت است.
آقای قاسم سلیمانی [فرمانده نیروی قدس سپاه] آمد. گفت، حزبالله جبهه جدیدی در شمال اسرائیل بهتدریج باز میکند. تحلیل آنها این است که باید از فرصت رواج انتفاضه استفاده کنند که هم انتفاضه را تقویت و هم ضربه به اسرائیل بزنند و میداند اگر انتفاضه شکست بخورد، نوبت حزبالله میشود. سوریه هم موافق تحرک آنها است و اظهارات آقای [کمال] خرازی [وزیر امورخارجه] در لبنان، مغایر این سیاست حزبالله است و آنها را ناراحت کرده است. با اینکه رهبری به آقای خرازی گفته بودند که در کار آنها دخالت نکند و خواستهای را بر آنها تحمیل نکند و بگذارد با نظر خودشان عمل کنند و حزبالله هم چون این را میدانسته، به حرف آقای کمال خرازی توجهی نکرده است. سوریها هم انتظار دارند که اسرائیل را راحت نگذارند و آماده تقویت بیشتر آنها هستند و گروههای جهادی جدیدی در فلسطین به وجود آمدهاند که از گروههای مجاهد قدیمی مخلصتر و کاریترند.
در افغانستان هم روزانه چند عملیات علیه آمریکاییها و نیروهای بینالمللی میشود و ۱۸ نفر از نظامیان آمریکا در اسارت طالبان و القاعده هستند و میخواهند با اسرایشان مبادله کنند.
کودتای ونزوئلا با حضور مردم در صحنه شکست خورده و نظامیان کودتاچی و پدرو کارمونا که به عنوان رئیس دولت معرفی کرده بودند، بازداشت شدند. غیر از آمریکا کسی از کودتاچیان حمایت نکرد. اتحادیه اروپا و ۱۹ کشور آمریکای لاتین، آن را محکوم کردند؛ ایران هم محکوم کرد. [هوگو] چاوز، [رئیسجمهور] به کاخ ریاستجمهوری رفت و سخنرانی مهمی ایراد کرد.
برای گذاشتن روکش دندان، به بیمارستان اختر رفتم.