
قویترین نیروی زرهی اروپا متعلق به کدام کشور است؟
تارنمای رادیو آلمان امروز در گزارشی به طرح جاهطلبانه فردریش مرتس، صدراعظم جدید این کشور برای اصلاح ارتش پرداخت. به نوشته این تارنمای دولتی، مرتس میخواهد ارتش آلمان را به قدرتمندترین ارتش متعارف اروپا تبدیل کند. چنین تغییری برای کشوری که از لحاظ تاریخی در مورد قدرت نظامی خود محتاط است، امری جسورانه به شمار میرود.
این اصلاحات نظامی در زمانی رخ میدهد که تهدیدهای فزاینده امنیتی، بهویژه پس از تهاجم روسیه به اوکراین، اروپا را به بازنگری در امور دفاعی سوق داده است. آلمان با اختصاص ۵ درصد از تولید ناخالص خود به هزینههای دفاعی و تلاش برای دستیابی به هدف پیشبینیشده ناتو، مشغول سرمایهگذاری در نوسازی تجهیزات، افزایش تعداد نیروها، بهبود قابلیتهای سایبری و جنگ ترکیبی است.
در ادامه این گزارش آمده است که تنها آلمان زیر فشار نبوده و سایر کشورهای اتحادیه اروپا مانند لهستان، فرانسه و کشورهای بالتیک نیز مشغول افزایش بودجه دفاعی خود هستند. لهستان تانکها و پدافند موشکی را ۲ برابر میکند و فرانسه همزمان نیروی دریایی و هوایی خود را ارتقا میدهد. اتحادیه اروپا در مجموع شاهد هزینههای دفاعی بیسابقه بوده و کشورها در پروژههای مشترکی مانند ابتکار عمل پدافند هوایی "سپر آسمان" اروپا همکاری میکنند.
انگلیس نیز در حال افزایش هزینههای دفاعی خود به نزدیک به ۲.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی بوده و فناوریهای پیشرفته مانند هواپیماهای بدون سرنشین، هوش مصنوعی و سامانههای لیزری را در اولویت قرار میدهد. نیروی دریایی این کشور ۲ ناو هواپیمابر در اختیار داشته و نیروی هوایی آن نیز قصد دارد تا جنگندههای F-۳۵ بیشتری از آمریکا خریداری کنند.
ارتش انگلیس، بهویژه زیردریاییهای هستهای آن، در مقایسه با بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا، بهشدت به فناوری آمریکایی متکی است.
ایتالیا نیز قصد دارد قویترین نیروی زرهی اروپا را تشکیل داده و دولت این کشور بیش از یک هزار عراده تانک را به شرکت راین متال آلمان سفارش دهد. ایتالیا از نظر راهبردی دریای مدیترانه و ایمنسازی مسیرهای تجارت جهانی را در اولویت قرار میدهد.
بااینحال، چالشها همچنان پابرجا هستند. مسائل زنجیره تأمین، موانع اداری و بحثهای مربوط به سربازی اجباری در برخی کشورها پیشرفت را در زمینه نوسازی توان نظامی کند میکند.