به روز شده در: ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۰
کد خبر: ۶۹۳۹۲۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۴

چه خبره تمام وزرای دولت چهاردهم در راه بهارستان افتاده‌اند؟

روزنو :روابط دولت چهاردهم و مجلس اصولگرای دوازدهم در شرایطی همچنان پرتردد دنبال می‌شود که بسیاری از چالش‌ها و مشکلات اقتصادی به‌دلیل تحریم‌های سال‌های اخیر است و آن هم راهی ندارد جز مذاکرات هدف‌دار با آمریکا.

البته ناگفته نماند که از جمله وظیفه مجلس شورا، نظارت بر فعالیت‌های دولت است ولی نه تا حدی که عملکرد دولت تحت‌تاثیر قرار بگیرد. به‌نظر بسیاری از تحلیلگران و نماینده‌های ادوار مجلس، برخی از این سوالات و رفت و آمد‌ها به‌دلیل مسایل سیاسی، اقتصادی و محلی است که در این قالب برخی نماینده‌ها درخواست‌های خود را مطرح می‌کنند و تلاش دارند از وزرا به‌نوعی امتیاز بگیرند. در همین مورد باید به جدیدترین روابط دولت و مجلس اشاره کنیم که در هفته آینده ۵ وزیر باید ۱۰ بار در مجلس حاضر شوند تا به سوال نماینده‌ها پاسخ دهند. این در حالی است که چند وزیر از جمله وزیر راه، وزیر نیرو، وزیر نفت و... در صف استیضاح هستند. در ادامه این گزارش به همین مورد خواهیم پرداخت که می‌تواند برای دولت چالش‌های بسیاری ایجاد کند. مسعود پزشکیان، در روز استیضاح ناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد خطاب به نماینده‌ها گفت که اگر استیضاح‌ها همچنان ادامه داشته باشد دولت نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه داد، به‌نظر شاید این رفت‌وآمد‌ها در آینده به روند استیضاح هم ختم شود و هم اکنون در پشت‌پرده برخی طیف‌های تندرو تحرکاتی بر ضددولت در جریان است.

چه خبره تمام وزرای دولت چهاردهم در راه بهارستان افتاده‌اند؟

حضور وزرا در بهارستان

بنابر گزارشی که «فارس» منتشر کرده آمده است در هفته جاری، جلسات متعددی بین اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورا وزرای دولت برگزار خواهد شد تا عملکرد وزارتخانه‌ها در اجرای برنامه هفتم توسعه و سایر سیاست‌های کلان کشور مورد ارزیابی قرار گیرد. این نشست‌ها فرصتی برای رفع چالش‌ها، پاسخگویی به سؤالات نمایندگان و شفاف‌سازی اقدامات دولت در حوزه‌های مختلف است. روز چهارشنبه، هفتم خردادماه، فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی به همراه معاون‌های و رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جلسه‌ای با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس حضور خواهند یافت. در این نشست، موضوعاتی همچون اقدامات این وزارتخانه در اجرای برنامه هفتم توسعه، برنامه واگذاری زمین به متقاضیان مسکن و... مورد بحث قرار خواهد گرفت. همچنین او به‌همراه رؤسای کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران، به‌منظور ارائه گزارش در مورد اقدامات مربوط به ساخت مسکن محرومان و ایثارگران و همچنین وضعیت نیرو‌های شرکتی و قراردادی در این وزارتخانه، در جلسه کمیسیون عمران مجلس شرکت خواهد کرد. حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، روز سه‌شنبه، ششم خردادماه، در جلسه‌ای با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس حضور خواهد یافت. بررسی اقدامات وزارت علوم در اجرای برنامه هفتم توسعه، نظارت بر جذب دانشجویان خارجی، شیوه‌نامه جدید آیین‌نامه انضباطی دانشجویان و نحوه برگزاری آزمون‌های بین‌المللی مانند آیلتس و تافل از جمله محور‌های اصلی این نشست خواهد بود. او همچنین روز یکشنبه، چهارم خردادماه، برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حاضر خواهد شد. عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، روز دوشنبه، پنجم خردادماه، در جلسه‌ای با حضور معاونان و مدیران بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و مرکز پژوهش‌های مجلس شرکت خواهد کرد. موضوع اصلی این نشست، بررسی ناترازی برق و اقدامات وزارت نیرو در اجرای برنامه هفتم توسعه است. احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روز سه‌شنبه، برای پاسخگویی به سؤالات نمایندگان در کمیسیون صنایع مجلس حضور خواهد یافت. عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، روز سه‌شنبه، در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس حاضر خواهد شد تا گزارش عملکرد اعتبارات و آخرین وضعیت طرح‌های عمرانی وزارت نیرو را ارائه کند. همچنین وزیر نیرو در کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس نیز حضور خواهد یافت تا در مورد ناترازی انرژی و طرح تشکل‌های مردم‌نهاد گزارش دهد. محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روز سه‌شنبه، برای پاسخ به سؤال محمدرضا رضایی کوچی (نماینده جهرم) در مورد عدم رعایت مقررات ملی در ساخت و نگهداری بیمارستان‌ها و انحراف از وظایف اصلی این وزارتخانه، در کمیسیون عمران مجلس حاضر خواهد شد. عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، نیز سه‌شنبه برای پاسخ به سؤالات ۱۲ نماینده در کمیسیون عمران مجلس حضور خواهد یافت.

پرسش‌ها از وزیر نیرو

جعفر قادری، نماینده شیراز در مجلس شورا، در خصوص محور سوالات خود از عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو در روز سه‌شنبه در کمیسیون عمران، گفت: سرمایه‌گذار این امکان را دارد که آب موردنیاز را از دریا منتقل کند و در طول مسیر، آب را به تمام شهر‌ها و روستا‌ها برساند؛ در مقابل می‌تواند از وزارت نیرو پساب تصفیه شده را دریافت کند و به پالایشگاه تحویل دهد. از این طریق نه‌تنها معضل آب واحد‌های پتروشیمی، پالایشگاهی و فولادی حل می‌شود، بلکه مشکل آب مناطق مختلف نیز رفع خواهد شد. این یک نیاز جدی است و باید هر چه سریع‌تر آیین‌نامه مربوطه توسط وزارت نیرو ابلاغ گردد. نماینده شیراز به سؤال دیگری از وزیر نیرو اشاره و تأکید کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه حرارتی کشور وجود دارد. اگر این ظرفیت به شکل سیکل ترکیبی تبدیل شود، بخش عمده‌ای از نیاز برق کشور تأمین می‌گردد. متاسفانه تاکنون وزارت نیرو برنامه جدی و مؤثری برای تبدیل و به‌روزرسانی نیروگاه‌های بخار به سیکل ترکیبی در دستور کار قرار نداده است. باتوجه به اهمیت موضوع، انتظار می‌رود این وزارتخانه نسبت به ابلاغ سریع آیین‌نامه‌ها و اجرای برنامه‌های تحول‌آفرین در حوزه آب و برق اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهد.

تصویر روز
خبر های روز