الگوی غذایی، تأثیر مستقیمی بر سلامت قلب دارد
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت درمان شهرستان بوئین زهرا گفت: الگوی غذایی، تأثیر فراوانی بر سلامت سیستم قلبی عروقی انسان دارد که در این بین بهبود شیوه زندگی بسیار مهم است.
به گزارش روزنو، سپیده مهدیخانی کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت درمان شهرستان بوئین زهرا ، اظهارکرد: رعایت هرم غذایی میتواند ابزار مفیدی به عنوان راهنمای انتخاب موادغذایی، به ویژه هنگام خرید باشد.
وی ادامه داد: توجه به آموزههای دینی که همواره بر اصل رعایت تعادل در همه زمینهها، از جمله غذا خوردن تأکید دارد که دلیل دیگری بر اهمیت نقش افراد در بهبود شیوه زندگی است و الگوی غذایی، تأثیر فراوانی بر سلامت سیستم قلبی عروقی انسان دارد.
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت درمان شهرستان بوئین زهرا خاطرنشان کرد: امروزه مصرف روز افزون غذای آماده و فوری، از قبیل انواع پیتزا، ساندویچ، سوسیس، کالباس و سیب زمینی سرخ کرده، غذای بیشتر خانوادهها، به ویژه دانش آموزان و کودکان را تشکیل میدهد.
وی افزود: نوشابههای قندی، چیپس، لبنیات پُر چرب و سایر مواد مضر به وفور استفاده میشوند که این مواد نه نتها سودی برای بدن انسان ندارد بلکه زمینه پیدایش بیماریهای قلبی عروقی، چاقی و سرطان را در پی دارد، بنابراین، باید افراد جامعه را برای انتخاب موادغذایی سالم، توانمند کرد.
مهدیخانی با تاکید بر لزوم مصرف منظم ماهی به صورت دو بار در هفته، تصریح کرد: ماهی از منابع مهم تأمین کننده اسید چرب امگا 3 در بدن به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه این منبع فقط از منابع غذایی تامین میشود و به همین علت به آن اسید چرب ضروری نیز گفته میشود، خاطرنشان کرد: پخت ماهی، باید به صورت آب پز، بخار پز، کبابی یا تفت داد باشد.
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت درمان شهرستان بوئین زهرا رشد و تکامل به ویژه در کودکان، بهبود عملکرد مغز و اعصاب، تنظیم انعقاد و فشارخون، محافظت از قلب، رگها، سیستم دفاعی بدن، ساخت و ترمیم غشای سلولی و سم زدایی غشای سلولی را از نقشهای اسید چرب امگا 3 در بدن دانست و توصیه کرد: مصرف ماهی باید در برنامه غذایی کودکان، مادران باردار و سالمندان، مدّ نظر قرار گیرد.
وی ضمن تاکید بر رعایت الگوی تغذیه سالم، تصریح کرد: روغن زیتون موجب کاهش چربی خون، جلوگیری از بروز سرطان و کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود که بهتر است جایگزین روغنهای جامد شود.
مهدیخانی یادآور شد: کاهش مصرف غذاهای آماده و فوری، حفظ وزن مناسب بدن، دوری از استعمال دخانیات، انجام ورزش و کاهش استرس، به عنوان عواملی است که باید به تک تک اعضای خانواده آموزش داده شود.