
بهای نفت کمتر از 75 دلار نمیشود
عربستان و کویت به عنوان دو عضو بزرگ اوپک میگویند که به صورت فوری تولید نفت خام خود را برای جلوگیری از روند نزولی قیمتها کاهش نخواهند داد که این پیامی به ونزوئلا مبنی بر این است که این گروه بعید است با خواسته این کشور برای برگزاری نشست فوقالعاده اوپک موافقت کند.
به گزارش روزنو، وزیر نفت کویت به خبرگزاری رسمی این کشور گفت: اگرچه کشورهای تولیدکننده نفت قیمتهای بالاتر را ترجیح میدهند اما هیچ راهی برای رسیدن به این هدف از طریق کاهش عرضه وجود ندارد.
یک منبع آگاه به سیاستهای نفتی عربستان گفت: عربستان که تقریبا یک سوم تولید اوپک را در ماه گذشته به خود اختصاص داد، عرضه خود را از الان تا پایان سال جاری میلادی کاهش نخواهد داد.
کاترین اسپکتور تحلیلگر نفتی در نیویورک گفت: اقدام عربستان بیش از هر چیز دیگر اهمیت دارد و ما هنوز چیزی از این کشور ندیدهایم.
ونزوئلا چه صورت عملی و چه به صورت لفظی، برای تغییر در بازار کار زیادی نمیتواند انجام دهد.
بزرگترین تولیدکنندگان نفت اوپک در خلیج فارس نظیر عربستان، عراق و ایران بیشترین تخفیفها را به خریداران آسیایی دستکم از سال 2009 تاکنون ارائه دادهاند تا سهم بازار خود را در بحبوحه عرضه کافی در بازار که باعث شده قیمت نفت روند نزولی بگیرد، حفظ کنند.
وزارت امور خارجه ونزوئلا در یادداشتی در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که نیکولاس مادورو رییس جمهور ونزوئلا خواستار نشست فوق العاده اوپک شده است.
عرضه کافی در بازار و افزایش تولید نفت آمریکا و روسیه باعث شده نفت برنت که معیار ارزش گذاری نیمی از نفت جهان است نسبت به ماه ژوئن 20 درصد کاهش قیمت داشته باشد.
نفت برنت روز گذشته با 1.5 درصد کاهش قیمت به 88 دلار و 89 سنت در هر بشکه رسید که پایین ترین سطح از اول دسامبر 2010 تاکنون است.
همچنین بهای سبد نفتی اوپک به 86 دلار و 43 سنت در هر بشکه سقوط کرده که پایین ترین قیمت چهار سال گذشته است.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت تولید خود را در ماه سپتامبر افزایش داده و در مجموع روزانه 30 میلیون و470 هزار بشکه نفت تولید کرد که بیشترین سطح تولید از اوت 2013 تاکنون بود.
عربستان به اوپک اعلام کرد که در ماه گذشته تولید خود را روزانه 107 هزار بشکه افزایش داده و به 9 میلیون و 704 هزار بشکه در روز رسانده است. نشست بعدی اوپک قرار است 27 نوامبر در وین برگزار شود.
علی العمر وزیر نفت کویت بدون اشاره به جزئیات به خبرگزاری رسمی این کشور گفت: اگر ما راهی برای حفظ ثبات قیمتها و بازگرداندن آن به سطوح قبل داشتیم، در این کار درنگ نمیکردیم. هیچ راهی برای کاهش تولید نفت از سوی کشورها وجود ندارد.
العمر گفت: کویت هیچ دعوت نامهای برای برگزاری نشست فوق العاده به منظور بررسی کاهش تولید دریافت نکرده است.
همچنین یوسف یوسفی وزیر انرژی الجزایر نیز اعلام کرد که این کشور مشکلی با قیمتهای کنونی ندارد و هیچ دعوتی برای حضور در نشست فوق العاده دریافت نکرده است.
اولیور جاکوب تحلیلگر نفتی در سوئیس گفت: عربستان نمیخواهد سهم بازار خود را در آسیا از دست بدهد. آنها بیش از پیش این پیام را میفرستند که تولید را کاهش نخواهند داد.
وزیر نفت کویت گفت: بهای نفت احتمالا به کمتر از 76 تا 77 دلار در هر بشکه نخواهد رسید زیرا این سطح قیمت بالاترین هزینه تولید نفت در آمریکا و روسیه است.
یوری سنتیورین معاون وزیر انرژی روسیه در ابوظبی به خبرنگاران گفت: روسیه نگران بیثباتی در قیمت نفت است و به مشورتهای منظم خود با اوپک برای پیدا کردن راهی به منظور ایجاد ثبات در بازار ادامه خواهد داد.
اما از سوی دیگر عربستان احتمالا برای بالا بردن قیمت نفت با فشارهای داخلی بیشتری مواجه خواهد شد.
شاهزاده الولید بن طلال آل سعود میلیاردر سعودی روز گذشته در نامهای به علی النعیمی وزیر نفت عربستان گفت: این کشور باید رفته رفته نگران کاهش قیمتها شود.
مایکل لینچ تحلیلگر انرژی در آمریکا گفت: هنوز هیچگونه حس اضطرار دستکم از سوی بازیگران مهم دیده نمیشود. اگر عربستان بخواهد میتواند فورا اقدامی در این زمینه انجام دهد.