به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۰
کد خبر: ۵۲۰۳۶۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
فشار بهارستان به پاستور بیشتر می‌شود

کمیسیون امنیت ملی پیگیر تذکر به رئیسی

از اولین روزهای کاری سال جدید نمایندگان اعلام کردند که پیگیر استیضاح برخی از وزرا هستند. همچنین چندین سوال و تذکر در دستور کار نمایندگان قرار دارد. آنان معتقدند که برخی اعضای کابینه رئیسی توان اداره امور وزارتخانه‌های خود را ندارند.
روزنو :

کمیسیون امنیت ملی پیگیر تذکر به رئیسی

روز نو :سال گذشته بسیاری پیش‌بینی می‌کردند که سال جدید اختلافات مجلس و دولت بیشتر می‌شود اما شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که در همین اولین ماه کاری مجلسی‌ها با این شدت دولت را تحت‌فشار بگذارند. مجلس یازدهمی که خود با جمع‌آوری امضا و ارسال نامه از رئیسی خواسته بود وارد میدان انتخابات شود و او را فردی شایسته برای اداره کشور دانسته بود؛ اما حالا خیلی زود همه‌چیز تغییر کرده و کار از استیضاح وزرا هم گذشته است. آن‌گونه که برخی از نمایندگان می‌گویند، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پیگیر تذکر به رئیس‌جمهوری هستند. برخی از فعالان سیاسی می‌گویند چنانچه این اتفاق رخ دهد رسماً مجلس و دولت اصولگرا در مقابل هم قرار می‌گیرند و مسیر همکاری این دو قوه تبدیل به یک کشمکش سیاسی می‌شود و کشور باید منتظر یک بحران جدید سیاسی نیز باشد.

احمدحسین فلاحی، نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی که یکی از امضاکنندگان نامه تذکر به ابراهیم رئیسی درباره مذاکرات وین است درباره متن این نامه به خبرنگار دیده‌بان ایران گفته: «قسمتی از جمع‌آوری نامه تذکر به رئیس‌جمهوری بر عهده من بوده و باید بگویم که چندین نامه در این رابطه نوشته‌شده است. تا روز گذشته تعداد امضاهای این نامه به 16رسیده بود. بیشتر دوستان کمیسیون امنیت ملی پیگیر تذکر به رئیس‌جمهور بودند. همان‌طور که قبلاً به آقای رئیسی تذکر داده‌شده این توافق احتمالی در وین طبق قانون راهبردی مجلس نیست.»

فلاحی در رابطه با خواسته مجلس از دولت سیزدهم اظهار کرد: «ما نمایندگان مجلس خواستار این شدیم باید آنچه در وین اتفاق می‌افتد در زندگی مردم تأثیرگذار باشد. اینکه آمریکا تضمین ندهد که دیگر ما را تحریم‌ نکرده، تحریم‌ها را بردارد و یا پول نفت ما بلوکه شود، این‌ها چیزهایی نیست که ما از آن‌ها بگذریم.»

نماینده همدان در مجلس یازدهم با تذکر جدی به رئیسی گفت: «اگر قرار نیست این توافق با توافق قبلی تفاوت داشته باشد اصلاً چرا امضا شود؟! ما به رئیس‌جمهور گفتیم که مراقب باشند که از خطوط قرمز نظام عبور نکرده و همه این خطوط را رعایت کند.»

او در خصوص ممانعت دولت سیزدهم از ارائه گزارش به مجلس اظهار کرد: «متأسفانه دولت گزارش مشروعی به مجلس ارائه ندادند. سخنگوی امور خارجه می‌گوید که 98درصد مذاکره انجام‌شده و موارد مهم باقی‌مانده است! الان ما نمی‌دانیم که این دو درصد باقی‌مانده شامل چه مواردی است و آن 98درصد توافق صورت گرفته درباره چه مواردی است؟ باید دولت سیزدهم گزارش مبسوطی به ما ارائه دهد که اصلاً در وین چکار کرده‌اند. در نهایت این توافق تا به تصویب مجلس نرسد ارزشی ندارد. این دولت دیگر دولت گذشته نیست که هر توافقی دوست داشت را ببندد و ما را در جریان نگذارد!»

اینکه چه چیزی باعث شده است تا دولت و مجلس خیلی زود به اختلاف برسند کارشناسان سیاسی برای آن دلایل مختلفی ذکر می‌کنند. برخی می‌گویند یکی از مهم‌ترین دلایل آن عدم واقع‌بینی و آشنا نبودن اعضای دولت و مجلس است. آنان بر این تصور بودند که با کنار رفتن دولت حسن روحانی و روی کار آمدند نیروهای وابسته به جریان خود به‌راحتی می‌توانند کشور را اداره کنند؛ اما این اتفاق نه‌تنها رخ نداد بلکه آنان در عرصه عمل با مشکلات جدی مواجه شدند. دراین‌باره مسعود پزشکیان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی توضیح داده است.

پزشکیان در پاسخ به این سوال که «چرا مجلسی که بسیار طرفدار و حامی دولت بود و حتی نمایندگان نامه نوشتند و از رئیسی برای کاندیداتوری دعوت کردند انقدر زود به انتقاد و اختلاف با دولت رسید؟»، عنوان کرد: «ببینید راحت‌ترین کار این است که آدم کنار گود بایستد و بگوید لنگش کن. آقای رئیسی و دولتش قبل از اینکه به دولت بیایند حتی این تیم کارشناسی‌شان تا وقتی که بیرون گود بودند می‌گفتند که ما چنین و چنان خواهیم کرد؛ اما وقتی وارد گود شدند احساس می‌کنند اگر بخواهند برنامه‌های خود را محقق کرده و به اهداف مدنظرشان برسند باید نوع دیگری ببینند و نوع دیگری راه را ادامه دهند. علت این مساله هم «در گود بودن» است که باید جوابگو باشند. شما می‌توانید کنار گود بایستید و به آمریکا فحش بدهید اما وقتی آمدید و کار را بر عهده گرفتید باید جوابگوی سفره و اشتغال مردم هم باشید. با توجه به این‌همه مشکلات اقتصادی و رانت و فساد و مواردی ازاین‌دست، آن‌وقت می‌بینید که با آن نگاه این مساله قابل‌اجرا نیست، اگر قابل‌اجرا شدن است، خب اجرا کنند ماهم ببینیم.»

نماینده مردم تبریز در پاسخ به اینکه «یعنی مسئولیت اجرایی باعث شده که دولت به واقع‌گرایی و واقع‌بینی برسد؟»، گفت: دولت هنوز به واقع‌گرایی کامل و واقعی نرسیده و هنوز آن نگاه‌ها وجود دارد اما جبر زمانه و مشکلات اقتصادی این‌ها را وادار می‌کند که بعضی واقعیت‌ها را بپذیرند. شاید اگر این جبر نبود و شرایط راحت بود، خیلی چیزها را به‌سادگی نمی‌پذیرفتند.

از اولین روزهای کاری سال جدید نمایندگان اعلام کردند که پیگیر استیضاح برخی از وزرا هستند. همچنین چندین سوال و تذکر در دستور کار نمایندگان قرار دارد. آنان معتقدند که برخی اعضای کابینه رئیسی توان اداره امور وزارتخانه‌های خود را ندارند.

بااین‌حال برخی از نمایندگان معتقدند که حتی اعمال تغییرات در کابینه رئیسی هم نمی‌تواند گرهی از مشکلات این دولت را کم کند. پزشکیان معتقد است: «حالا در مجلس نظری به وجود آمده که این‌ها مناسب نیستند، فرق نمی‌کند هر کسی بیاید تا زمانی که ما این راه را می‌رویم و با این تفکر داریم عمل می‌کنیم، حتی با آدم‌های خوب هم در این مسیر نمی‌توان به نتیجه رسید؛ وقتی نگاه شما درست و دقیق نباشد، بهترین راننده هم شما را به همان مقصدی می‌رساند که نگاه شما به آنجاست. نگاهی که ما داریم در رابطه با این‌که چه در داخل کشور که فقط یک گروه خاصی بتوانند مدیریت کنند و چه با همسایگان و بیرون کشور که بقیه همه بد هستند و ما خوب هستیم؛ باعث می‌شود که نتوانیم به‌راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنیم، این نگاه نمی‌تواند مشکلات اقتصادی را به این سادگی حل کند.»

عکس روز
خبر های روز