به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۰
کد خبر: ۶۶۳۷۶۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳

بشار اسد کجا رفت ؟

بشار اسد در روزهای آخر قبل از سقوط سوریه در این اندیشه بود که اگر دارالحکومه اش سقوط کرد، چگونه و از چه راهی به کجا بگریزد تا به سرنوشتی مشابه صدام حسین، حسنی مبارک و یا معمر قذافی دچار نشود و آیا اساساً متحدان دیروز، پذیرای او در دوران تبعید خواهند بود؟
روزنو :

عصر ایران در ادامه آورده است ، اگر بخواهیم نمایی کلی از آنچه در سوریه می گذرد را ترسیم کنیم و در عین حال، نگاهی به رویدادهای احتمالی  پیش رو داشته باشیم، می توانیم 8 نکته زیر را مورد مداقه قرار دهیم:

بشار اسد کجا رفت ؟

1  - سه نیروی اصلی که باهم می جنگند عبارتند از: « ارتش سوریه »، « تحریرالشام و متحدانش» و «کردها (قسد)».  در 10 روز گذشته، برتری مطلق در میدان با نیروهای تحریرالشام بوده است. آنها ابتدا بزرگ ترین شهر سوریه و مرکز اقتصادی این کشور یعنی حلب را تصرف کردند. سپس به سمت جنوب آمدند و ارتش را از حماه بیرون راندند و اینک در دروازه شهر استراتژیک حمص در حال نبرد با ارتش هستند.

تحریرالشام همچنین در درگیری با کردها در شمال شرقی سوریه، بخش هایی از سرزمین های تحت تصرف آنها را اشغال کرد.

کردها هر چند در برابر تحریری ها کاری از پیش نبردند ولی در برابر ارتش سوریه موفقیت های مهمی کسب کردند و به عنوان مثال توانستند کنترل شهر مهم بوکمال در مرز عراق و سوریه به دست آورند.

 در این میان، شکست خورده ترین بازیگر میدان ارتش سوریه است که تا این لحظه کاری مهم تر از فرارهای زنجیره ای نداشته است، بدان حد که هم اکنون  تقریباً نیمی از کشور، از کنترل دولت خارج است.

2  - تا دیروز، توان ارتش سوریه متمرکز جبهه شمال بود ولی امروز در جنوب سوریه اتفاق مهمی افتاد: شهر سویدا به دست مخالفان دولت افتاد. این شهر تنها 108 کیلومتر با دمشق فاصله دارد.

با این تحول مهم، ارتش که در جبهه شمال کم آورده، مجبور است بخشی از نیروهایش را متوجه این جبهه جدید کند.

در این لحظه، معارضان از شمال 2.5 و از جنوب 1.5 ساعت راه دارند برای رسیدن به کاخ اسد. بنابر این بعید نیست به زودی دمشق از شمال و جنوب مورد هجوم قرار بگیرد و محاصره شود.

 3 - بشار اسد پراسترس ترین روزهای زندگی خود را قبل از سقوط سوریه گذرانند. از یک سو، مخالفان مسلح  از جنوب و شمال و با سرعت تمام به سویش می آیند و ازسوی دیگر ، نگران کودتا در داخل بود؛ هر چند که به نظر نمی رسد حتی در صورت کودتای موفق، شورشیان حاضر به مذاکره با دولت کودتا باشند مگر این که پای یک معامله سیاسی فرامرزی در بین باشد.

4 - بشاراسد بعداز تسخیر تلویزیون و مراکز مهم پایتخت و شهرهای مهم سوریه تنها ماند .

5 -  ارتش او نمی جنگد و از هنر رزم، آنچه یادش مانده عقب نشینی است! بسیاری از ارتشیان او و حتی برخی ژنرال هایش کشته، مجروح و اسیر شده اند، برخی فرار کرده و تعدادی نیز به مخالفان پیوسته اند. آنانی هم که می جنگند روحیه شان را باخته اند.

6 – شایعه شده و همچنین  بطور غیررسمی اعلام شده که بشار اسد و خانواده اش قبل از رسیدن مخالفان مسلح  به پایتخت  به مکان نامعلومی گریخته اند . حتی برخی از منابع اعلام کردند که وی به یک کشور دیگر رفته است و تاکنون هیچ مقام دولتی و نظامی این خبر را تائید نکرده است .

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز