به روز شده در: ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۶۸۴۹۵۱
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۵ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۴
سناتور جان کورنین: باید به اسرائیل کمک کنیم که برنامه هسته ای ایران را از بین ببرد

اختلاف در میان جمهوریخواهان بر سر مذاکرات غیرمستقیم با ایران

روزنو :رسانه آمریکایی «جوئیش اینسایدر» نوشت: سناتورهای جمهوری‌خواه واکنش‌های متفاوتی به گزارش‌هایی نشان دادند که حاکی از آن است که دولت ترامپ در حال بررسی کنار گذاشتن درخواست خود برای مذاکرات مستقیم با ایران و پذیرش پیشنهاد تهران برای مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم و میانجی‌گری‌شده است.

اختلاف در میان جمهوریخواهان بر سر مذاکرات غیرمستقیم با ایران / سناتور جان کورنین: باید به اسرائیل کمک کنیم که برنامه هسته ای ایران را از بین ببرد / سناتورِ موافق مذاکره: من آدم معامله هستم؛ تنها راه برای انجام امور همین است

 

رسانه آمریکایی «جوئیش اینسایدر» نوشت: سناتورهای جمهوری‌خواه واکنش‌های متفاوتی به گزارش‌هایی نشان دادند که حاکی از آن است که دولت ترامپ در حال بررسی کنار گذاشتن درخواست خود برای مذاکرات مستقیم با ایران و پذیرش پیشنهاد تهران برای مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم و میانجی‌گری‌شده است.

 در ادامه این مطلب آمده است: برخی از جمهوری‌خواهان به‌طور کلی با هرگونه مذاکره با این رژیم مخالف‌اند، در حالی که برخی دیگر معتقدند چنین مذاکراتی باید با شرایط و مطالبات سخت‌گیرانه‌ای همراه باشد.

وب‌سایت اکسیوس روز چهارشنبه گزارش داد که ترامپ در حال بررسی پذیرش درخواست ایران برای مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم است، علی‌رغم اینکه قبلاً بر مذاکره مستقیم تأکید داشت. برخی در واشنگتن معتقدند که ایران از مذاکرات غیرمستقیم در دوران دولت بایدن برای خرید زمان و پیشبرد برنامه هسته‌ای خود بدون پیگیری جدی راه‌حل دیپلماتیک استفاده کرده است.

گزارش شده است که کاخ سفید همچنین در حال بررسی کنار گذاشتن تلاش‌های خود برای مذاکره به‌طور کلی است.

از سوی دیگر، استیو ویتکاف، نماینده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه، در پاسخ به پستی از عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، که ادعا کرده بود ایران هرگز به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نبوده و گزینه نظامی برای حذف برنامه هسته‌ای ایران «وجود ندارد»، تنها نوشت: «عالی.»

ویتکاف پس از مدتی این پست را حذف کرد و کاخ سفید به درخواست وب‌سایت Jewish Insider برای اظهار نظر در مورد این پست پاسخ نداد.

چندین سناتور جمهوری‌خواه نسبت به این ایده که تهران مایل به تعامل جدی در مورد مسئله هسته‌ای است، ابراز تردید کردند.

سناتور تام تیلیس (جمهوری‌خواه از کارولینای شمالی) گفت که «۱۰۰ درصد» معتقد است که هرگونه مذاکره با رژیم ایران اشتباه است. او گفت: «فکر نمی‌کنم چیزی به‌عنوان توافق با ملاها وجود داشته باشد. بله، منظورم این است که آن‌ها تقریباً به اندازه [ولادیمیر] پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، غیرقابل‌اعتماد هستند، و فکر می‌کنم موضع من در مورد پوتین کاملاً روشن است.»

او افزود: «اگر این مذاکرات مانند دوران [باراک] اوباما به‌عنوان یک تفاهم‌نامه اجرا شود، کاری از دست ما برنمی‌آید، اما تصور هرگونه توافقی با رژیم کنونی برای من دشوار است. رفتار ایرانی‌ها با برجام تغییر نکرد. چرا باید فکر کنیم که این بار تغییر کند؟ آن‌ها دروغ‌گو و قاتل هستند. آن‌ها خواهان نابودی آمریکا و اسرائیل هستند. همین و بس.»

سناتور جان کورنین (جمهوری‌خواه از تگزاس) پیش‌بینی کرد که مذاکرات به شکست منتهی خواهد شد.

او گفت: «خب، اگر رئیس‌جمهور و اسرائیل نیاز دارند که به این نتیجه برسند که ایرانی‌ها علاقه‌ای به مذاکره ندارند، پس بگذارید جلو بروند و امتحان کنند، اما فکر می‌کنم چیزی که متوجه خواهند شد این است که ایرانی‌ها مایل به کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود نیستند، و ما باید به اسرائیل کمک کنیم که آن را از بین ببرد.»

سناتور لیزا مارکوفسکی (جمهوری‌خواه از آلاسکا) گفت که اگرچه از احتمال مذاکرات شوکه نشده است، اما در مورد اعتماد به ایران هشدار داد.

او گفت: «بگذارید این‌طور بگویم، تعجب نکردم، زیرا شاهد برخی اقدامات غیرمنتظره بوده‌ایم. قطعاً بین رئیس‌جمهور ترامپ و خود پوتین تماس‌هایی برقرار شده که مردم را شگفت‌زده کرده است. بنابراین، فکر نمی‌کنم این مسئله تعجب‌برانگیز باشد، اما باید بسیار محتاط بود.»

برخی سناتورها گفتند که تحت شرایطی خاص مایل به مذاکره هستند.

سناتور جان کندی (جمهوری‌خواه از لوئیزیانا) گفت: «من دوست دارم ببینم ایران موافقت کند. ما می‌توانیم این کار را به روش آسان یا سخت انجام دهیم. ایران دو گزینه دارد: یا متوقف شود، یا ادامه دهد. اگر ادامه دهد و سلاح بسازد، اسرائیل به آن حمله خواهد کرد و جنگی رخ خواهد داد. موضوع به همین سادگی است.»

سناتور سوزان کالینز (جمهوری‌خواه از مین) گفت که مذاکرات باید بر جلوگیری کامل از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای متمرکز باشد، نه اینکه صرفاً آن را به تأخیر بیندازد، همان‌طور که در توافق هسته‌ای قبلی دیده شد.

او گفت: «اگر هدف این است که ایران را برای همیشه از داشتن سلاح هسته‌ای محروم کنیم، من کاملاً موافقم. من توافق هسته‌ای قبلی را دوست نداشتم، زیرا اولاً یک تاریخ انقضا داشت. دوم، به ایران پول زیادی داد و در نهایت آن‌ها را در موقعیت قوی‌تری قرار داد، همان‌طور که سرعت بالای غنی‌سازی اورانیوم آن‌ها نشان می‌دهد. بنابراین، واقعاً به هدف بستگی دارد.»

برخی دیگر از سناتورهای جمهوری‌خواه از اظهار نظر رسمی خودداری کردند اما تمایل خود را برای دادن فضای لازم به ترامپ و مشاورانش جهت تلاش برای رسیدن به نوعی توافق ابراز کردند، حتی اگر به ایران بی‌اعتماد باشند.

یکی از سناتورها گفت: «در ابتدا، همیشه برای من سخت است که چنین چیزی را در نظر بگیرم، اما همچنین از دونالد ترامپ یاد گرفته‌ام که او مشکلات ایران را به‌خوبی درک می‌کند و فکر می‌کنم روسیه می‌تواند نمونه‌ای باشد. صادقانه بگویم، گاهی اوقات وقتی ترامپ درباره پوتین مثبت صحبت می‌کند یا به نظر می‌رسد که این کار را انجام می‌دهد، به این دلیل است که او قبلاً آنچه را که انجام می‌دهند دیده و در حال زمینه‌سازی برای منافع خودش است.»

این سناتور افزود «او با رونالد ریگان متفاوت است، اما زمانی شبیه او می شود که ریگان با میخائیل گورباچف صمیمی می‌شد و با او دوستانه رفتار می‌کرد، با وجود اینکه او رهبر کشوری بود که ریگان آن را "امپراتوری شیطانی" نامیده بود. فکر نمی‌کنم نگرانی زیادی در مورد تمایل ترامپ به گفتگو با [ایران] داشته باشیم، با توجه به اینکه او همچنان در حال مقابله با آن‌هاست. او پیام بسیار محکمی ارسال کرده است.».

سناتور دیگری گفت «این موضوع دو جنبه دارد. از یک طرف، بدون مذاکره، هیچ کاری پیش نمی‌رود. من آدم معامله هستم، بنابراین تنها راه برای انجام امور همین است. اما از نظر تاریخی، این رژیم فقط مردم را فریب داده است. من اطلاعات کافی درباره واقعیت‌ها ندارم، باید ببینم که آیا آن‌ها از قبل به چیزی متعهد شده‌اند یا نه. تصور اینکه رژیم ایران بخواهد اقدامی منطقی انجام دهد، دشوار است.».

عکس روز
خبر های روز