به روز شده در: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۰
کد خبر: ۶۸۹۳۱۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴

نتانیاهو به نفع ویتکاف بازی می‌کند/ آمریکا و اسرائیل ، ایران را سرکار گذاشتند؟

روزنو :نتانیاهو رو گذشته بار دیگر با تکرار تهدید حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران مدعی شده «ما رآکتور‌های هسته‌ای ایران را نابود می‌کنیم و هیچ چیزی کمتر از نابودی کامل توان هسته‌ای ایران قابل قبول نیست.» این اظهارات با واکنش وزیر امور خارجه و سخنگوی این وزارتخانه مواجه شد.

نتانیاهو به نفع ویتکاف بازی می‌کند/ آمریکا و اسرائیل ، ایران را سرکار گذاشتند؟

عراقچی در پاسخ به این اظهارات از توانمندی ایران برای خنثی کردن تلاش بازیگران خارجی برای خرابکاری و دیکته کردن سیاست خارجی‌شان به ایران گفت. بقایی، سخنگوی وزارت خارجه نیز تأکید کرد «هرگونه ماجراجویی و اقدام غلط علیه ایران با پاسخ کوبنده مواجه خواهد شد.»


اظهارات تکراری نتانیاهو نه‌تنها نشان‌دهنده رویکرد تهاجمی رژیم صهیونیستی است، بلکه احتمال هماهنگی این مواضع با سیاست‌های ایالات متحده برای تحت فشار قرار دادن ایران در مذاکرات هسته‌ای را نیز مطرح می‌کند که در مقابل باید از جانب تیم مذاکره‌کننده ایرانی به طرف آمریکایی تفهیم شود که در صورت نمود عینی یافتن تهدیدات نظامی اسرائیل، ایران اصلاً دست و پا بسته نیست و گزینه‌های متعددی در دسترس دارد که می‌تواند در تقابل با هرگونه ماجراجویی، هدف قرار دهد، همان‌طور که پیش از این در عملیات‌های وعده صادق این توانمندی را با هدف قرار دادن پایگاه‌های هوایی نواتیم و رامون اثبات کرده و این ‌بار هم می‌تواند با نابودی کامل آن‌ها پیام شفاف‌تری برای مهار ماجراجویی بدهد. 

ایران دست بازی برای پاسخگویی به ماجراجویی دارد
ایران در برابر هرگونه ماجراجویی نظامی رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای خود، می‌تواند اهداف استراتژیک متعددی را در داخل یا مرتبط با این رژیم هدف قرار دهد. مقر‌های وزارت جنگ و ستاد کل ارتش در تل‌آویو، به دلیل تمرکز تصمیم‌گیری نظامی، اهداف اولویت‌داری محسوب می‌شوند. حمله به این مراکز می‌تواند زنجیره فرماندهی رژیم را مختل کند. بندر حیفا، مرکز اصلی تجارت دریایی و پالایشگاه خلیج حیفا، از زیرساخت‌های حیاتی اقتصادی هستند. اختلال در این تأسیسات می‌تواند اقتصاد رژیم را تا حد زیادی تضعیف کند.
نیروگاه‌های برق رژیم صهیونیستی، مانند نیروگاه «رتنبرگ» در اشکلون و نیروگاه «اوروت رابین» در هادرا، ستون فقرات تأمین انرژی این رژیم هستند. حملات موشکی یا سایبری به این نیروگاه‌ها می‌تواند شبکه برق را مختل کرده و بحران داخلی ایجاد کند. مرکز تحقیقات هسته‌ای «دیمونا» در صحرای نقب، قلب برنامه هسته‌ای رژیم صهیونیستی است. هرچند این تأسیسات حفاظت‌شده است، اما هدف قرار دادن آن یا زیرساخت‌های پشتیبانی‌اش می‌تواند پیام بازدارنده قوی ارسال کند. کشتی‌های تجاری رژیم نیز که تاکنون توسط نیرو‌های یمنی هدف قرار گرفته‌اند، در صورت ماجراجویی با ضربات به‌ مراتب سنگین‌تری از جانب ایران مواجه خواهند شد. 

نتانیاهو به نفع ویتکاف بازی می‌کند
نتانیاهو در اظهارات خود مدعی شده که تنها توافقی با ایران قابل قبول است که مشابه مدل لیبی باشد، یعنی منجر به برچیده شدن کامل تأسیسات هسته‌ای ایران شود. او همچنین تهدید کرده است رآکتور‌های هسته‌ای ایران را نابود خواهد کرد. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ایالات متحده در جریان است.

نتانیاهو با طرح تهدیدات نظامی، تلاش می‌کند فضای مذاکرات بین عراقچی و ویتکاف را ملتهب کرده و ایران را تحت فشار افکار عمومی داخلی برای دادن امتیازات بیشتر قرار دهد. رژیم صهیونیستی به‌دنبال تلقین رویکرد خود به تیم مذاکره‌کننده آمریکایی است تا مذاکرات به سمتی پیش رود که منافع اسرائیل را تأمین کند. 

انتفاع آمریکا از لفاظی‌ها چگونه قطع می‌شود؟ 
اظهارات نتانیاهو این پرسش را مطرح می‌کند که آیا این تهدیدها با هماهنگی ایالات متحده مطرح شده‌اند یا خیر. اگرچه آمریکا ممکن است در میز مذاکرات موضعی متفاوت از رژیم صهیونیستی داشته باشد، اما از تشدید تهدیدهای اسرائیل علیه ایران استقبال می‌کند. این تهدیدها می‌توانند تیم مذاکره‌کننده ایرانی را تحت فشار قرار دهند تا امتیازات بیشتری در مذاکرات بدهد. با این حال، ایران باید در مذاکرات هسته‌ای به ایالات متحده تذکر دهد که تهدیدهای نظامی رژیم صهیونیستی در حین مذاکرات غیرقابل قبول است.


آمریکا باید از متحد منطقه‌ای خود بخواهد از لفاظی‌های غیرواقع‌بینانه که خارج از توان نظامی این رژیم است، خودداری کند. همچنین، مقامات آمریکایی باید در فضای علنی مواضعی در تقابل با رویکرد تهاجمی رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند تا نشان دهند بین سیاست‌های واشنگتن و تل‌آویو در این زمینه همسویی وجود ندارد. در غیر این صورت، مواضع نتانیاهو به پای آمریکا نوشته خواهد شد و این امر می‌تواند اعتماد به مذاکرات را تضعیف کند. 

غیربازدارنده بودن معاهدات انگیزه پایبندی را از بین می‌برد
هرگونه اقدام نظامی رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران پیامد‌های گسترده‌ای خواهد داشت. نخست، این اقدام می‌تواند به یک درگیری تمام‌عیار منطقه‌ای منجر شود که نه‌تنها رژیم صهیونیستی، بلکه متحدان آن ازجمله ایالات متحده را نیز درگیر کند. دوم، چنین اقدامی می‌تواند مذاکرات هسته‌ای را به طور کامل متوقف کرده و ایران را به سمت خروج کامل از معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) سوق دهد.

معاهده‌ای که دولتی مثل اسرائیل با تن ندادن به آن، کشورها را تهدید کرده و مورد بازخواست نیز قرار نمی‌گیرد، طبعاً انگیزه‌ای برای پایبندی بیشتر ایران نیز ایجاد نمی‌کند. سوم، پاسخ نظامی ایران با توجه به توانمندی‌های موشکی و پهپادی می‌تواند خسارات سنگینی به رژیم صهیونیستی وارد کند. خساراتی به مراتب سنگین‌تر از آنچه این رژیم تاکنون در نبرد با گروه‌های مقاومت منطقه متحمل شده است. 

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز