رهبر انقلاب: دستگاههای دولتی باید موانع بخش خصوصی را روان کنند/ در موضوع ارز ترجیجی سوءاستفادههای زیادی صورت گرفت؛ من این را توصیه نمیکنم
در ادامه رویداد «پیشگامان پیشرفت»، جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
محور بیانات رهبر انقلاب در مراسم امروز به شرح زیر است:
به یک کار مهم رسانهای برای نشان دادن پیشرفتها نیاز داریم
ما به یک کار مهم رسانهای نیاز داریم. آیا این پیشرفتهایی که شما اینجا گزارش دادید و ما شنیدیم، جوانهای ما و دانشجویان ما میدانند؟ کسانی که مایلاند در کشور فعالیت کنند، اثر بگذارند و تواناییهایی در خود میبینند، آنها میدانند که میتوان یک واحد کوچکی را مثلاً در یک شهر کوچک به وجود آورد و بعد از مدتی آن را به چندین ده برابر افزایش داد؟ پیشرفت این را خبر دارند؟...
ما در زمینهی نشان دادن "پیشرفتها و تحقق آرزوها" کم کاریم. یک کار رسانهای لازم است. این یک فصل جداگانهایست که باید بنشینند در این زمینه بحث کنند و فکر کنند.
بخش خصوصی باوجود تحریمها، به سطح قابل قبولی از پیشرفت رسیده است
نمایشگاهی دیروز مشاهده کردم، در حالی که بخش کوچکی از واقعیت کشور را نمایش میداد، نشان داد که بخش خصوصی به رغم فشارهای خارجی و تحریم و تهدید تحریمهای بیشتر، توانسته به سطح قابل قبولی از پیشرفت برسد.
این یک الزام است؛ تصمیمگیران موانع را از مسیر بخش خصوصی بردارند
نکته اساسی که در عرایض من بوده و امروز هم میخواهم بر همان نکته تکیه کنم، این است که نظام تصمیم گیری اجرایی کشور باید به بخش خصوصی کمک کند؛ این یک الزام است و باید کمک کند. مهمترین کمک این است که موانع را از سر راه اینها بردارند.
من متأسفانه مشاهده میکنم یک جاهایی دستگاههای دولتی یا دستگاههای نظارتی نقش سرعت گیر را ایفا میکنند
انسان شرمنده میشود وقتی میشنود رقم مالی واردات یک کارخانه حدود سی یا ۴۰ درصد بیشتر از رقم واردات تولید آن کارخانه است؛ یعنی رقیب برای کارگر ایرانی و سرمایهگذار ایرانی
دستگاههای دولتی موانع بخش خصوصی مانند برخی قوانین را بر طرف کنند
البته من توصیه به سهلانگاری در مقابل بد عملها نمیکنم؛ برخی به عنوان سرمایهگذار وارد میشوند و در واقع سوء استفاده میکنند، در قضیه ارز ترجیحی این قضیه ملاحظه شد و سوءاستفادههای زیادی صورت گرفت.
به سیاستهای اصل ۴۴ به درستی عمل نشد
مصداق مهم مانعزدایی از تولید عمل به سیاستهای اصل ۴۴ است. به این سیاستها به درستی عمل نشد. یکی از علل تنزل اقتصادی کشور در دهه نود همین مسئله بود.
تعدادی از صاحبنظران برای تحقق رشد ۸ درصداقتصاد، ظرفیتها و تواناییها را شناسایی، طرحهای سرمایهگذاری را تعریف و راهحل مشکلات را احصاء کردهاند؛مسئولان دولتی باید جدّاً دنبال و این موارد را اجرا کنند. نگویند نمیشود و به فلان قدر سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد که معلوم است تحقق نمییابد. در این پیشنهادها تحقق رشد به امر نشدنی معلّق نشده است.